15 Temmuz gazisi isyan etti: 'Askıda gazi' olarak bırakıldık

"15 Temmuz şehit ve gazilerini 'askıda gaziler' gibi bırakan 675 sayılı KHK neden Meclis'e gelmedi?"

Yayınlanma: 25.10.2017 - 12:10
Abone Ol google-news

15 Temmuz darbe girişiminin 'gazi'lerinden Cumali İbin, 675 sayılı KHK ile şehit ve gazi ilan edilenlere dair gerekli yasal düzenlemenin yapılmamasına tepki gösterdi.

 "FETÖ'CÜ İLAN EDİLDİM"

15 Temmuz darbe girişimi sırasında sokağa çıktığını ve yaralandığını söyleyen Cumali İbin, 15 Temmuz'un ardından kendileri hakkında çıkan "diğer şehitlerden ve gazilerden daha yüksek tazminat ve maaş ödenecek" söylentilerinden rahatsız olduğunu ve gerçeğin bunu yansıtmadığını söyledi.

 Kendisinin yaşanan haksızlıkları dile getirmesi üzerine artık devlet ve AKP nezdinde muhatap alınmadığını ve kimi çevrelerce 'FETÖ'cü' ilan edildiğini belirten İbin, "Hakkımızı arayınca FETÖ'cü, CHP'li, HDP'li hatta PKK'li ilan edildim" dedi.

 

 "675 SAYILI KHK NEDEN MECLİS'E GETİRİLMEDİ"

 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 675 sayılı KHK ile 15 Temmuz şehitleri ve gazilerine şehitlik ve gazilik statüsü verildiğini hatırlatan Cumali İbin, söz konus KHK'nin Meclis'te yasa haline getirilmediği için OHAL döneminin sona ermesi ile kendi durumlarının belirsiz bir hale geleceğini belirterek "15 Temmuz şehit ve gazilerini 'askıda gaziler' gibi bırakan 675 sayılı KHK neden Meclis'e gelmedi?" diye sordu.

 CHP'NİN İTİAZLARI MAZERET YAPILIYOR

Konu hakkında Saray'dan ve AKP'den ulaştığı kişilerin 675 Sayılı KHK'nin yasalaşmaması hakkında CHP'nin muhalefetinin gerekçe gösterildiğini belirten 15 Temmuz gazisi İbin, CHP'nin muhalefetine rağmen onlarca yasa çıktığını ancak bu konuda bir adım atılmadığını söyledi. 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler