Ahmet Şık 300 gündür cezaevinde

Gazetemize yönelik susturma operasyonu sonrası açılan davada tutuklu yargılanan muhabirimiz Ahmet Şık, 301 gündür Silivri Cezaevi’nde.

Yayınlanma: 26.10.2017 - 23:08
Abone Ol google-news

Gazetemize yönelik susturma operasyonu sonrası açılan davada tutuklu yargılanan muhabirimiz Ahmet Şık, 301 gündür Silivri Cezaevi’nde. Şık, FETÖ kumpası nedeniyle Odatv davasında yargılanıp beraat etti. Şimdi, uygulayıcıları farklı olsa da aynı hukuk mantığıyla özgürlüğünden yoksun. Dosyasındaki ‘suç delilleri’ ise gazetede yayımlanan haberlerden oluşuyor. Şık, 31 Ekim’de dördüncü kez yargıç karşısına çıkacak. Davanın son oturumunda, yayın danışmanımız Kadri Gürsel tahliye edilmiş, gazetemiz İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve muhasebe çalışanı Emre İper’in tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

Mahkemenin kararında, Şık’ın tahliye talebinin reddinin gerekçesi olarak “Gazeteye geliş tarihi, geliş tarihine göre diğer sanıklar ile irtibatı, gazeteye sunulan haberlerin niteliği...” ifadesi yer aldı. Mahkeme, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağına hükmederek, “tutuklama tedbirinin gerekli ve ölçülü olacağı yönündeki kanaat dikkate alınıp sanıkların tutukluluk hallerinin devamına” karar verdi. Bu yıl 69’ncu kez düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı’nda 5 yıldır Suudi Arabistan’da hapsedilen blog yazarı Raif Badawi adına verilen ‘Cesur Gazetecilik’ ödülüne layık görülen Şık, törene gönderdiği mesajda “Tası tarağı toplayıp gitmeyeceğiz. Çünkü biz buradayız ve varız. Var kalmaya devam edeceğiz. Türkiye bizim evimiz. Hayatımız. Geçmişimiz. Barış, hak, hukuk, adalet ve eşitliğin hâkim olduğu geleceğimiz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler