Semih Özakça’ya Kılıçdaroğlu’ndan telefon HDP’li vekillerden ziyaret

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, KHK ile ihraç edildikten sonra Nuriye Gülmen ile birlikte açlık grevine başlayıp tutuklanan ve 20 Ekim günü tahliye edilen öğretmen Semih Özakça’yı aradı.

Yayınlanma: 27.10.2017 - 10:12
Abone Ol google-news

Açlık grevinden dolayı 30 kilo veren Semih Özakça’ya sağlık durumunu soran Kılıçdaroğlu, hukuki boyut ile ilgili de bilgi aldı. Kılıçdaroğlu ayrıca; FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanıp serbest bırakılan gazeteci Murat Aksoy’u ve şarkıcı Atilla Taş’ı da telefonla arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Açlık grevinin 231. gününü geride bırakan Özakça’ya tahliye edilmesinin ardından destek ziyaretleri de sürüyor. Sağlık durumu gün geçtikçe kötüleşen ve enfeksiyon riski taşıyan Özakça’yı HDP milletvekilleri Mithat Sancar ve Filiz Kerestecioğlu evinde ziyaret etti. Özakça ile birlikte 231 gündür eylemini sürdüren akademisyen Nuriye Gülmen halen Ankara Numune Hastanesi’nde tutuluyor. İki eğitimcinin tutuklanmasıyla açlık grevine başlayan Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ise 150 günü aşkın süredir eylemini sürdürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler