Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ardından 98 hafta geçti: Yıllar sürse de devam

Diyarbakır Barosu, her hafta olduğu gibi bu hafta da Elçi için basın açıklaması yaptı. Açıklamasını okuyan Baro Genel Sekreteri Mahsum Batı, “Bu etkinliğimiz yıllar sürse de failler yakalanıncaya kadar de

Yayınlanma: 27.10.2017 - 21:30
Abone Ol google-news

Diyarbakır Barosu, 28 Kasım 2015 tarihinde Sur ilçesinde bulunan tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptığı sırada öldürülen eski Baro Başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması ve soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmesi talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde 98’inci kez eylem gerçekleştirdi.

Çok sayıda avukatın cüppeleriyle katıldığı eylemde, üzerinde Elçi'nin fotoğrafının yer aldığı Kürtçe ve Türkçe 'Seni unutmayacağız' pankartı taşındı.

'ELÇİ'Yİ KATLEDENLER YARGILANMADI'

Açıklamayı yapan Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Mahsum Batı, 23 aydır adalet mücadelesi verdiklerini belirterek, buna rağmen faillerin açığa çıkartılmadığını söyledi. Halen bir yargılamanın olmamasını her hafta protesto ettiklerini vurgulayan Batı, “Elçiyi katleden tetikçi ve arkasındaki odaklı güçler halen yargılanmadı. Bu eylemimiz yıllar sürse de adalet yerini buluncaya kadar devam edecektir” dedi. Açıklama, yapılan 5 dakikalık oturma eylemi ile son buldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon