Anıtkabir'de Cumhuriyet coşkusu!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için resmi törenlerin ilki Anıtkabir’de düzenlendi.. Devlet erkânı 10.00’da Anıtkabir’de yeraldı..

Yayınlanma: 29.10.2017 - 10:31
Abone Ol google-news

<video:855138>

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 94’üncü yaşı coşkuyla kutlanıyor. İlk resmi tören Anıtkabir'de yapıldı.

Anıtkabirde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreniAnıtkabirde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreniAnıtkabirde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreniAnıtkabirde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni

Erdoğan'a, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüksek yargı temsilcileri, Bakanlar Kurulu üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasi parti temsilcileri, kuvvet komutanları ile diğer devlet erkanı eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler Aslanlı Yol'dan geçerek, Atatürk'ün mozolesine geldi. Erdoğan'ın, üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Atatürk'ün mozolesine bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Erdoğan ve beraberindekiler, Misak-ı Milli kulesine geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

 "Aziz Atatürk, bugün ağır bedeller ödeyerek sahip olduğumuz son devletimiz cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünü büyük bir heyecanla idrak ediyoruz. Bizlere emanetiniz olan bu Türkiye Cumhuriyeti, her satırı kahramanlıklarla her safhası fedakarlıklarla dolu çetin bir mücadelenin eseridir. İstiklal Harbi'mizi zaferle taçlandıran, cumhuriyetimize hayat veren ruh hamdolsun tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Tarihe 15 Temmuz Destanı olarak geçen şanlı direniş, bu ruh ve iradenin tüm ülke sathında tecessüm etmiş halidir. Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıl dönümünü kutlarken, başta zat-ı aliniz ve silah arkadaşlarınız olmak üzere, tüm gazilerimizin hatıralarını saygıyla yad ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun."

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEBRİKLERİ KABUL ETTİ 

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım aynı makam aracıyla Anıtkabir'den ayrıldı.Garnizonda görevli subay ve astsubayların yanı sıra öğrenciler de törende yer aldı. Tören dolayısıyla mozole binasına büyük boy Türk bayrağı asıldı. Törenin bitiminde Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'deki törenin ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki törende, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Mehmet Şimşek, Recep Akdağ, Fikri Işık ve Hakan Çavuşoğlu sırayla Erdoğan'a tebriklerini iletti.

Erdoğan'a tebriklerini ileten diğer isimler şöyle:

 "Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Nuri Necipoğlu, Anayasa Mahkemesi üyeleri, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, TİKA Başkanı Serdar Çam, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren."

Törene, TBMM Başkan Vekilleri, TBMM üyeleri, yüksek yargı organlarının üyeleri, bakan yardımcıları, rektörler, general ve amiraller, bürokratlar, yabancı misyon şefleri ve uluslararası kuruluşların temsilcileri de katıldı.

'Manşet'li mesaj

 -Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: “İstiklal Harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. 15 Temmuz ihaneti karşısında, milletimizin 250 şehit ve 2 bin 193 gazi pahasına gösterdiği şanlı direniş, işte bu ruhun ifadesidir. O gece kadını-erkeği, genci-yaşlısıyla milletimizin tüm fertleri, iradelerine, değerlerine, Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmışlardır. Manşetlerle, tezgâhlarla, üzerimize salınan piyonlarla çarpışa çarpışa, 2023 hedeflerimiz doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz.

 -TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Çoğulcu demokratik yapısı ile dünyada örnek bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti, bütün vatandaşlarını barış içinde bir arada yaşatma ideali ile tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet hedefiyle istikbale emin adımlarla yürümeye devam edecektir.

 -Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar: Tamamen millete ve millî egemenliğe dayanan cumhuriyet; ulusal birlik ve beraberliğin en büyük güvencesi ve aziz Türk milletini, muasır medeniyet seviyesinin de üstüne yükseltecek adımların en değerlisi olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türkiye Cumhuriyeti yalnız iki şeye güvenir. Biri millet kararı, diğeri en elim ve zor şartlar içinde dünyanın takdirine hakkıyla layık olmak niteliği kazanan ordumuzun kahramanlığı” sözünde ifade ettiği üzere, bağrından çıktığı asil milletimizin sevgi ve güvenine layık olabilmek için faaliyetlerini azimle, gayretle sürdürmektedir.

 -Başbakan Binali Yıldırım: Milli irade, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin yürürlüğe girmesiyle bihakkın tecelli etmiş, hayata geçmiş olacaktır. Devletimizin temelleri atılırken “Milli İrade” esas alındığı gibi; yine devletimizin bekası da “Milli İrade” ile sağlanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, sahip olduğu demokrasi kültürü, hukuk devleti kimliği, vatandaşlarıyla bütünleşmiş gücü ve birikimi sayesinde 21’inci yüzyıla damgasını vuracaktır. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum.

 -CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Milli egemenliğin ifadesi olan Cumhuriyetimizin günümüzde yaşadığı temel problemler, tüm gençlerimizin diğer vatandaşlarımızla birlikte, “Demokratik laik ve sosyal hukuk devleti” ilkesine duydukları derin bağlılığıyla aşılacaktır. Hukukun üstünlüğü yerine, üstünlerin hukukunu kurmaya çalışan, milletin egemenliğini bir dikta egemenliğine dönüştürmek isteyenler başaramayacaktır. Özgürlük ve bağımsızlık karakteri olmuş, Cumhuriyetimize âşık vatandaşlarımız kalıcı huzura demokrasi, adalet ve huzur talebiyle ulaşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 94. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yol arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Yaşasın Cumhuriyet!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler