29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, İzmir'de coşkuyla kutlandı

İZMİR'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vatandaşlarını büyük ilgisiyle kutlandı. Yediden yemişe İzmirli'nin katıldığı Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalarda, güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Törende konuşan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, "Bu zaferin ardından Atatürk, yeni kurulan devleti cumhuriyetle taçlandırarak tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisini gerçekleştirmiştir" dedi.

Yayınlanma: 29.10.2017 - 14:30
Abone Ol google-news

<video:855299>

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, kentte ilk olarak Vali Erol Ayyıldız'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Kutlamaların sonraki adresi ise Cumhuriyet Meydanı oldu. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tören aracıyla etkinliğe katılan vatandaşların bayramını kutladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. 

İzmir'deki 29 Ekim kutlamalarından kareler

GÜNÜN KONUŞMASI VALİ AYYILDIZ'DAN

Kutlama konuşmasını yapan Vali Ayyıldız, Cumhuriyet'in ilanının 94'üncü yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını söyledi. Ayyıldız, şunları söyledi:
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde tüm imkansızlıklara rağmen büyük bir inançla yürütülen Kurtuluş Savaşı, zaferle sonuçlandı. Bu zaferin ardından Atatürk, yeni kurulan devleti cumhuriyetle taçlandırarak tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birini gerçekleştirmiştir. Türkiye Cumhuriyet döneminde yapılan köklü değişikliklerle muassır medeniyet yolunda büyük ilerlemeler kaydetti. Her alanda büyük gelişme yaşandı. Türkiye'nin, dünyada daha fazla söz sahibi olabilmesi için özveriyle, yılmadan çalışılmaya devam edilmeli. Bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye, milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenmeye, birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sürdürmeye devam etmeliyiz."
15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi milletin, devletin ve demokrasinin her koşulda korunması gerektiğini de söyleyen Vali Ayyıldız, "15 Temmuz direnişi, Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin siyasi, ekonomik, diplomatik ve askeri alanlarda ne kadar güçlü olduğunu, Birinci Dünya Savaşı'nda olduğu gibi artık üzerinde operasyon yapılamayacağını herkese bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz'da büyüklüğüne ve saygınlığına yaraşır biçimde hareket eden, tarihimizin gurur dolu sayfalarına bir yenisini ekleyen aziz milletimizin bu cesareti ve kararlılığı her türlü takdirin üzerindedir" dedi.

 

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Bornova Halk Eğitim Merkezi ve Ege Üniversitesi Türk Halk Dansları Topluluğu'nun halk oyunları gösterileri, öğrencilerin şiir okumasından sonra geçit törenine geçildi. Törende coşkunun yanı sıra güvenlik önlemlerinin de ön planda olduğu görüldü. Otomatik makinalı tüfekli polisler, geçit törenindeki meslektaşlarını korudu. Bazı askerlerin piyade tüfeklerinin tetik bölümlerinde ise olası bir kazanın yada olayın önüne geçmek için tetik güvenliği olan küçük kutular takıldı. Geçen yılların aksine daha kalabalık ve coşkulu olan kutlamalarda, işadamlarından belediye çalışanlarına farklı sivil toplum örgütü temsilcilerine kadar geniş bir yelpazede geçit töreni oldu. Özellikle asker ve polislerini geçişi sırasında vatandaşlar büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Ellerindeki karangilleri çiçekleri üzerlerine attı. Törende geçenlerde ellerindeki Türk bayraklarını salladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler