AKP'de tasfiye tedirginliği... Selvi: İbre hala Kahraman'ı gösteriyor

Hürriyet gazetesinin AKP'li yazarı Abdülkadir Selvi AKP'deki tasfiye sürecini kaleme aldıı... Belediye başkanlarının ardından sıranın Meclis'e geldiğini iddia eden Selvi, TBMM Başkanlığı konusunda İsmail Kahraman'ın tedirginliğini ve Erdoğan'ın yeni dönemde kimi işaret edeceğini yazdı.

Yayınlanma: 30.10.2017 - 06:26
Abone Ol google-news

İşte Hürriyet gazetesinin AKP'li yazarı Abdülkadir Selvi'nin o yazısından başlılar;

"MECLİS BAŞKANI KİM OLACAK?

 Bu arada AK Parti’deki gelişme sadece belediye başkanlarıyla sınırlı değil. Meclis cephesinde de hareketlilik başladı. Meclis Başkanlığı için başvurular 12 Kasım’da başlayacak. 5 günlük başvuru süresinin sonunda Meclis Başkanlığı seçimine gidilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 1 Ekim’de Meclis’in açılış törenleri ve akşamki resepsiyonda TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a gösterdiği ilgi, yeni dönemde de İsmail Kahraman ile devam edilecek değerlendirmelerine neden olmuştu. Bu yorumlar hâlâ geçerli. İlk başlarda bu işe kesin gözüyle bakan Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın bu süre zarfında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından işaret gelmeyince tedirgin olduğu söyleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK ve MKYK toplantılarında Meclis Başkanlığı konusunda bir isim zikretmemiş ama Meclis başkanvekillikleri, grup başkanvekilliği ve idare amirlikleri için başvuruların alınması talimatını vermiş.

Bu arada ibre hâlâ Kahraman’ı gösteriyor. Ancak bir bakanla bir grup başkanvekilinin ismi de geçmiyor değil. Bu arada anayasa hocası AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu da Meclis Başkanlığı’na adaylık için kararlı. Burhan Hoca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra kararını netleştirmeyi planlıyor.

Tekrar başa dönecek olursak, Cumhurbaşkanı Erdoğan her adımı 2019 seçimlerini hesap ederek atıyor. Tek hedef 2019’da ilk turda yüzde 50 artı 1’i sağlayarak cumhurbaşkanı seçilmek."

Yazının tamamını okumak için buraya tıklayınız...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler