Erdoğan Bakü'de: Bugün istikbalimiz bakımından çok önemli bir adım atıyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin açılış töreni için, Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'ye geldi. Açılışta konuşan Erdoğan, “Bugün içinde bulunduğumuz durumun ötesinde, istikbalimiz bakımından çok önemli bir adım atıyoruz.” dedi.

Yayınlanma: 30.10.2017 - 12:51
Abone Ol google-news



Bakü Haydar Aliyev Havalimanın'da Erdoğan'ı, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Yagub Eyyubov, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral ve eşi ile Büyükelçilik personeli karşıladı.

Erdoğan Demiryolu açılışına katılmak üzere havalimanından hareket etti.

Bakü Tiflis Kars Demiryolu hattıyla Pekin’den Londra’ya kadar kesintisiz demiryolu sağlanmış olacak. Hattan ilk etapta 1 milyon yolcu ve 6.5 milyon ton yük taşınacak.

İlerleyen dönemdeyse yolcu kapasitesinin 3.5 milyona ve yük kapasitesinin de 17 milyon tona çıkarılması planlanıyor.

ERDOĞAN: İSTİKBALİMİZ BAKIMINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM ATIYORUZ

Azerbaycan’da "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu" açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün içinde bulunduğumuz durumun ötesinde, istikbalimiz bakımından çok önemli bir adım atıyoruz.” dedi.
Demiryolu hattının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Bu törenle, Asya’yı, Avrupa’yı ve Afrika’yı birbirine bağlama hedefiyle başlatılan yeni İpek Yolu girişiminin halkalarından birini hizmete alıyoruz.” dedi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon