Bekir Bozdağ: Erdoğan'a diktatör demek edepsizliktir

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Bozdağ, kamu görevlilerinin yurt dışına çıkarken kurumlarından belge alma zorunluluklarının 15 Kasım'dan itibaren kaldırılacağını açıkladı. CHP'li Tezcan'ın "Erdoğan, faşist diktatördür" sözlerine sert tepki gösteren Bozdağ, "Bu terbiyesizliktir" dedi.

Yayınlanma: 30.10.2017 - 18:15
Abone Ol google-news

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapıyor. Bozdağ, kamu görevlilerinin yurt dışına çıkarken kurumlarından belge alma zorunluluklarının 15 Kasım'dan itibaren kaldırılacağını açıkladı.

CHP'li Bülent Tezcan'ın "Recep Tayyip Erdoğan, faşist diktatördür" sözlerine sert tepki gösteren Bozdağ, "bu terbiyesizliktir, harsizliktir. Türkiye'deki tek faşist parti CHP'dir" diye konuştu.

Bozdağ,  "Türkiye'de bir faşist olsaydı Tezcan böyle bir cümle sarf edemezdi. Aklının ucundan dahi geçiremezdi. Bu bile Türkiye'de faşizmin olmadığının en büyük ispatıdır. Edepsizlik, ahlaksızlık, terbiyesizlik. Akıl ve ruh sağlığı sorunu olan insanların yapacağı şeydir bu." diye konuştu. 

<video:856248>


"AK Parti'nin kimseyi tehdit etmesi kabul edilemez"

Tehdit edildim diyerek istifa eden Balıkesir eski Belediye Başkanı Edip Uğur hakkında açıklama yapan Bozdağ,  "Uğur bey bizim birlikte çalıştığımız değerli bir arkadaşımızdır. Ben yeni dönemde kendisine başarılar diliyorum. Giden başkan bizim başkanımızdı, yerine gelecek başkanlar da bizim başkanımızdır." dedi.

Tehditin söz konusu olmadığını vurgulayan Bozdağ "Sayın Edip Uğur'un partiden de istifa etmesi kendi bireysel kararıdır. Bizim ona söyleyecek bir şeyimiz yok. AK Parti'nin kimseyi tehdit etmesi kabul edilemez. Böyle bir tehdit söz konusu değildir." dedi.

Büyükada tahliyeleri

Almanya'nın eski başbakanı Sayın Schröder, Cumhurbaşkanımızın yakın dostu. Zaman zaman bir araya gelip
Almanya-Türkiye, Türkiye-AB ilişkileri ve diğer bölge konuları hakkında görüş alışverişinde bulunurlar. Bu da o görüşmelerden bir tanesi ama bir farkı Sayın Merkel'in bilgisi dahilinde yapılan bir görüşmedir. Görüşme konusu içerisinde, Türkiye'deki yargılama sürecinde olan hem soruşturma hem de kovuşturma aşamasında olan herhangi bir konu kesinlikle konuşulmamıştır, görüşülmemiştir. Böyle bir olay yoktur. Türk yargısı bağımsız ve tarafsız bir yargıdır.

Taşeron işçiler

Taşeron işçilerle alakalı hazırlıklar son noktaya geldi. Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi yıl sonu veya yeni yıl başında bu konu Parlamentonun gündeminde yer alacaktır.

TEOG yerine gelecek sistem

Başbakanımız ve hükümetimiz bu hususun netleştirilmesi çalışmalarını yakından takip ediyor. Kısa bir süre sonra bu konu bizzat Başbakanımız ve Milli EğitimBakanımız tarafından açıklanacaktır.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler