Duruşmaya katılım çağrısı: FETÖ gitti ama ruhu iktidarda kaldı

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm bugün görülecek olan gazetemizin davası ve Özgür Gündem gazetesinin davası için çağrıda bulundu.

Yayınlanma: 30.10.2017 - 23:17
Abone Ol google-news

 

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm bugün görülecek Cumhuriyet ve Özgür Gündem gazetelerinin davalarına katılım çağrısı yaptı. Yarkadaş, “FETÖ gitti ama ruhu iktidarda kaldı. Gazeteciler FETÖ’nün değiştirttiği AKP’nin de büyük bir iştahla destek verdiği ceza yasaları yüzünden, ‘örgüt üyesi olmak’ suçlamasıyla kolayca tutuklanıyor. Cumhuriyet çalışanları, gerçeğin peşinde koşmanın ve halkın yanında olmanın bedelini ödüyorlar. Ödedikleri bu bedel, AKP’nin yoğun bakıma soktuğu demokrasimizi yeniden yaşama döndürecek” dedi. Mehmet Tüm de Cumhuriyet davasına katılım çağrısı yaparak, “Mahkemeler habercilikten suç çıkarmaya çalışan siyasi akılla değil; yasalarla, vicdanla ve adaletle işlemelidir. Akla mantığa sığmayan iddialar ve olmayan delillerle gazetenin yazar ve yöneticileri bir yıldır cezaevinde tutuluyor. Mahkeme başkanı Orkun Dağ’ın iddianame için ‘sorunlu’ ve tanıkların ifadeleri için ‘dedikodu’ gibi açıklamaları da davanın hangi kaygılarla sürdürüldüğünü bizlere gösteriyor. Bu mahkemede artık yargılanan taraf, gazetecileri tutuklayarak gerçekleri susturabileceğini düşünen zihniyetin kendisi olmuştur. Çağlayan’da, zorbalığa karşı dayanışmanın gücünü göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR GÜNDEM DAVASI BUGÜN

KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile ilgili 16 Ağustos 2016’da İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından açılan davanın 5’inci duruşması bugün görülecek. Gazetenini Yayın Danışma Kurulu Üyeleri Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay, Bilge Aykut, Ragıp Zarakolu ve Filiz Koçaili, Genel Yayın Yönetmeni Zana (Bilir) Kaya, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya, İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı ve Yazar Eren Keskin’in yargılandığı davada tutuklu yargılanan Kızılkaya 440 gün, Sancılı ise 301 gün sonra 5’inci defa mahkemeye çıkacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler