Oğlunun ihmal yüzünden öldüğünü iddia eden acılı anne: Beni de gömdüler

Üç yıl önce Marmara Üniversitesi (MÜ) Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kan hücresi eksikliği tedavisi gören ve hastaneye yattıktan 35 gün sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki oğlu Ufuk Elmas’ın ihmal yüzünden öldüğünü iddia eden acılı anne hukuk savaşı veriyor.

Yayınlanma: 30.10.2017 - 23:09
Abone Ol google-news



Üç yıl önce Marmara Üniversitesi (MÜ) Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kan hücresi eksikliği tedavisi gören ve hastaneye yattıktan 35 gün sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ufuk Elmas’ın dosyası İstanbul 12. İdare Mahkemesi tarafından İstanbul Üniversitesi (İÜ) Adli Tıp Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderildi. Tek çocuğunu kaybetmenin acısını yaşayan anne Gülizar Elmas, enstitünün vereceği kararı bekliyor. Adalet istediğini söyleyen acılı anne, “Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a, insan hakları kuruluşlarına sesleniyorum. Ne olur sesimi duyun. Çocuğum ihmalden öldü. Tek istediğim suçluların cezalandırılması” dedi.

Adalet istiyorum

Ufuk Elmas, 2014’te hafif gribal enfeksiyon belirtileri ile hastaneye gitti. Doktorlar kan değerlerinin düşük olduğunu ve vakit kaybetmeden bir üniversite hastanesine gitmesi gerektiğini söyledi. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden Ufuk’a “aplastik anemi” yani kemik iliğinin yeteri kadar veya hiç yeni hücre üretememesi teşhisi konuldu. Hastanede tedaviye alınan Ufuk’un durumu kötüleşti ve 1 ay sonra yaşamını yitirdi. Oğlunun ölümünün ardından anne Elmas ise yeterli tedavinin verilemediğini ve çocuğunun hastanede enfeksiyon kaptığını iddia ederek hukuk mücadelesi başlattı. Evlat acısına dayanamadığını belirten anne Elmas, “Oğlum hastaneye sağlıklı bir şekilde gitti. Oğlumu öldürdüler. Hayalleri olan gencecik çocuğumu toprağa gömdüm. Eşimin vefatından sonra oğluma tutunmuştum. Oğlumla beraber beni de gömdüler. Ben artık yaşayan bir ölüyüm. Hukuk mücadelemi asla bırakmayacağım, adelet istiyorum” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler