Cumhuriyet davasında mahkeme heyeti üyesinden muhalif oy: Tutukluluk halinin devamına katılmıyorum

Akın Atalay, Murat Sabuncu, Ahmet Şık hakkında tutukluluğun devamı kararı için üye hakimlerden biri şerh düştü. Karara katılmama gerekçesini "hakkındaki delillerin toplanmış olduğu, sanıkların sabit ikametgah sahibi oluşu, tanıkların büyük ölçüde dinlenmiş olmasına" bağlayan heyet üyesinin karşı oy kullanmasıyla Cumhuriyet çalışanlarının tutukluluğuna devam kararı oy çokluğuyla alınmış oldu.

Yayınlanma: 31.10.2017 - 20:29
Abone Ol google-news

Gazetemizin yayın politikasının suçlama konusu edilerek, asılsız ve akıl dışı iddialarla tutuklanan yazar ve yöneticilerimizin yargılandığı davanın 4. duruşması Cağlayan Adliyesi'nde görüldü. 367 gündür tutuklu yargılanan Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ile 306 gündür tutuklu bulunan muhabirimiz Ahmet Şık ve 209 gündür tutuklu bulunan muhasebe servisi çalışanımız Emre İper’in tahliye istemleri reddedildi.

Mahkeme heyeti Atalay, Sabuncu ve Şık hakkındaki kararı oyçokluğuyla alırken bir üye hâkim karara tahliye yönünde şerh koydu.

Karara katılmama gerekçesini "hakkındaki delillerin toplanmış olduğu, sanıkların sabit ikametgah sahibi oluşu, tanıkların büyük ölçüde dinlenmiş olmasına" bağlayan heyet üyesinin 'karşı oy' kullanmasıyla Cumhuriyet çalışanlarının tutukluluğuna devam kararı oybirliği yerine oyçokluğuyla alınmış oldu.

Açıklanan kararda bir mahkeme üyesinin düştüğü şerhin gerekçesi şu şekilde yer alıyor:

Karşı oy: Sanıklardan Akın Atalay, Murat Sabuncu ve Ahmet Şık'ın tutuklulukta geçirdiği süre, tanıkların büyük ölçüde dinlenmiş olması, bu sanıklar hakkındaki delillerin toplanmış olduğu da gözetildiğinde delil karartma ihtimallerinin bulunmayışı, sanıkların sabit ikametgah sahibi oluşu, 5271 sayılı CMK'nın 109/3-a ve 109/3-b maddeleri uyarınca uygulanacak adli kontrol tedbirlerinin bu aşamada ölçülü olması hususları gözetirelerek tahliyelerine karar verilmesi kanaatinde olduğumdan sayın coğunluğun tutukluluk halinin devamına yönelik kararına katılmıyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler