Mahkemede yeni ‘yandaş’ skandalı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, mahkemeye halen gözaltında tutulan işadamı ve hak savunucusu Osman Kavala’nın WhatsApp yazışmalarını gönderdi. Avukatlar, gizlilik kararı bulunan Kavala soruşturmasıyla ilgili bu belgelerin aynı anda yandaş basına ve mahkemeye sunulması üzerine suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Yayınlanma: 31.10.2017 - 23:15
Abone Ol google-news

Gazetemizin yayın politikasının soruşturma konusu yapıldığı dava kapsamında 367 gündür tutuklu yargılanan Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ile 306 gündür tutuklu bulunan muhabirimiz Ahmet Şık ve 209 gündür tutuklu bulunan muhasebe servisi çalışanımız Emre İper’in tahliye istemleri reddedildi. Mahkeme heyeti Atalay, Sabuncu ve Şık hakkındaki kararı oyçokluğuyla alırken bir üye hâkim karara tahliye yönünde şerh koydu. Emre İper hakkındaki karar ise oybirliğiyle alındı. Bir sonraki duruşmanın 25-26 Aralık tarihlerinde yapılmasını kararlaştıran mahkeme, gazetemizin eski yöneticilerinden Doğan Satmış ile eski çalışanları Mehmet Faraç ve Leyla Tavşanoğlu’nun tanık olarak dinlenmesine hükmetti.

Tutukluluk zulmüne devam... Suç da yok, delil de yok, tahliye de yok

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde bilirkişi Beşikçi tanık olarak dinlendi. Beşikçi’nin dinlenmesinin ardından mahkeme başkanı Dağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan dosyaya duruşma günü 2 tane belge gönderildiğini söyledi. Dağ, bunların birinin Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’nın yazarımız Aydın Engin ile birinin de eski Genel Yayın Yönetmenimiz Can Dündar ile WhatsApp üzerinden yaptığı konuşma olduğunu belirtti. Başkan Dağ, duruşmada söz konusu konuşmaları okudu. Bunun üzerine söz alan avukat Fikret İlkiz, “Kavala ile ilgili soruşturmayla bağlantılı olmak üzere bilgi sızdırılıyor ve biz duruşmada tanık oluyoruz” dedi. Avukat Ergin Cinmen de söz alarak, “Bu görevi kötüye kullanmaktır. Bununla ilgili mahkemeniz suç duyurusunda bulunmalı” dedi. Başkan Dağ da, “Bu husus davanın neresinde, ne şekilde yer alacaktır, alacak mıdır, almayacak mıdır mahkeme bunun değerlendirmesini şu aşamada yapmayacaktır” dedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler