9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel doğum gününde anıldı

9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 93’ncü doğum gününde, Isparta’nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy’deki Çalcatepe’deki mezarı başında anıldı. Törene katılımın az olduğu gözlendi.

Yayınlanma: 01.11.2017 - 16:12
Abone Ol google-news
<video:857592>

17 Haziran 2015’te 90 yaşında hayatını kaybeden Süleyman Demirel’in doğum günü için doğduğu İslamköy’ün girişinden itibaren köy içerisindeki birçok noktaya dev posterleri asıldı.

Sabah saatlerinde başlayan tören boyunca dualar edildi. Mezarı başındaki doğum günü ve anma törenine eski bakanlar Yaşar Topçu, Esat Kıratlıoğlu, Hamdi Üçpınarlar, Vefa Tanır, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Demirel’in doktoru Aylin Cesur, Neslihan Demirel, Nihan Demirel Atasagun ve çok sayıda seveni katıldı. Törende adını taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesinden ve İslamköy İlkokulundan öğrenciler de mezara karanfil bıraktı, anı defterine düşüncelerini yazdı.
Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan Demirel’i anma programında, Esat Kıratlıoğlu, Hamdi Üçpınarlar, Türkiye Baraolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Aylin Cesur, üzerinde ‘Cumhurbaşkanı’ yazılı kırmızı karanfillerle süslü bir çelengi Demirel’in mezarına bıraktı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajları okundu.
Tören, yapılan dua ve vatandaşların çiçek bırakmasıyla sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler