Bilirkişi 'ihmal' dedi... Tüpraş patlamasını TAK üstlendi

TAK, 4 işçinin yaşamını yitirdiği Tüpraş'taki patlamayı üstlendiğini açıkladı. Tüpraş'taki patlamaya ilişkin dün açıklanan bilirkişi raporunda ise patlamanın içinde bir miktar nafta bulunan tankta biriken gazın, işçilerin kıvılcım çıkaran tel uçlu spiralle çalışması nedeniyle olduğu, yakıttan da yangın çıktığı bilgisi yer almıştı.

Yayınlanma: 02.11.2017 - 12:51
Abone Ol google-news

<video:842236>

İzmir'in Aliağa ilçesinde 4 işçinin yaşamını yitirdiği 2 işçinin de yaralandığı Tüpraş patlamasını, Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi.

TAK, yetkililer tarafından yapılan ‘kaza ve gaz sıkışması gibi açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, eylemi kendilerinin üstlendiğini açıkladı.

Tüpraş'taki patlamaya ilişkin gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü tutuklanmıştı. Bilirkişi raporunda Tüpraş asli kusurlu bulunmuştu.

BİLİRKİŞİ: TÜPRAŞ AĞIR KUSURLU

Raporda, içinde bir miktar nafta bulunan tankta biriken gazın burada işçilerin kıvılcım çıkaran tel uçlu spiralle çalışması nedeniyle patlamanın olduğu, yakıttan da yangın çıktığı bilgisi yer aldı. Personelin çalıştığı bölgede keski izlerinin tespit edildiği, işçilerin kullandığı pense ve kerpeten gibi aletlerin plastik aksamla kaplı olması gerektiği de raporda belirtildi. Raporda, ayrıca en ağır kusurlunun, tankların bakım işini üstlenen 'BEKA Proje' isimli firma olduğu kaydedildi. Firma ile TÜPRAŞ arasındaki koordinasyonu sağlamakla görevli TÜPRAŞ'ın saha denetçisi ve teknik işlerden sorumlu başmühendisinin de yine ağır kusurlu olduğu raporda yer aldı. Bakım izin belgesi düzenlenen tankta çalışma başlatılmadan önce işçilerin bulunacağı alanda gerekli denetleme ve gaz ölçümünün yapılmadığı raporda yazıldı.

TÜPRAŞ'ta bilirkişi incelemesini tamamladı... 4 işçinin öldüğü alanda gerekli denetim ve gaz ölçümü…                 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon