Gökçek'in liseliye açtığı dava: Bir darbe de Yargıtay’dan

Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Gökçek, 2013 yılında kürtaj tartışması sırasında bir tweet nedeniyle dava açtığı o zamanki lise öğrencisinin peşini hala bırakmadı.

Yayınlanma: 03.11.2017 - 23:35
Abone Ol google-news

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin istifa ettirilen başkanı Melih Gökçek, 2013 yılında Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan kürtaj tartışması sırasında, Twitter’da bir kadın kullanıcının attığı tweette “Sen çok mu kürtaj yaptırdın? Bu kadar bağırmanın nedeni bu mu?” yanıtını vermişti. Gökçek, bu sözleri üzerine Twitter’da “edepsizsin Melih Gökçek” başlığı altında tweet atan lise öğrencisinin peşini 4 yıl bırakmadı.

Öğrencinin evinde arama yapıldı ve dava açıldı. Mahkeme, 24 Aralık 2013 tarihinde lise öğrencisinin beraatına karar verdi. Gökçek, beraat kararını Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay 18. Ceza Dairesi, Ankara 3. Çocuk Mahkemesi’nin beraat kararını 16 Mayıs 2017’de “Siyasetçiler, eleştirilere daha geniş bir hoşgörü göstermek zorundadırlar” gerekçesi ile onadı. Yargıtay’ın gerekçeli kararında, AİHM’nin Polonya’da bir belediye başkanı için “Soyguncu belediye başkanı” diyen bir gazeteci ile ilgili verdiği kararı aktarması dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler