Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar'a kitap fuarında saldırı

Gazeteci-Yazar Sabahattin Önkibar, Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın ilk gününde bir grubun saldırısına uğradı.

Yayınlanma: 04.11.2017 - 14:00
Abone Ol google-news

<video:859688>

Sabahattin Önkibar'in bugün Kırmızı Kedi Yayınevi'nin standında yeni kitabı Asena'nın imza günü etkinliği vardı. Etkinlik sırasında Önkibar, yaklaşık 10 kişi olduğu belirtilen grubun saldırısına uğradı. Olaylar sırasında yayınevi çalışanı 2 kişi de yaralandı. Saldırganlar daha sonra hızla uzaklaştı. Durum polise bildirildi. Standa polis geldi. Önkibar ve darp sonucu yaralanan 2 kişi, saldırganlardan şikayetçi oldu.

SALDIRI ANINI ANLATTI
Saldırıdan bir süre sonra Önkibar, imza günü etkinliğine devam etti. Basın mensuplarına açıklama yapan Sabahattin Önkibar, saldırının organize olduğunu söyledi. Önkibar, "Genç çocuklar bunlar. Belli ki görevlendirilmişler. Son kitabım Asena'yı imzalıyordum. İçlerinden biri, 'bu kitabı niye yazdın' diye sordu. Ben de, 'gazeteciyim, objektif olarak gözlemlerimi yazdım' dedim. Derken yumruk savurdu. O sırada üç, dört kişi içeri atladı. Yayınevi çalışanı arkadaşlar müdahale ettiler. Yumruklaşmalar oldu. İki arkadaşımız yaralandı. Buz tedavisi uyguladım. Polis biraz önce gelip ifade aldı. Saldırganlardan şikayetçi olduk" dedi. Sabahattin Önkibar, "Ben onlardan ve onları buraya gönderenlerden korkmuyorum. Burada olmaya devam edeceğim. Yansız, objektif bir kitap yazıyorum ve buna tahammül edemiyorlar. Türkiye'nin geldiği nokta budur. Türk kamuoyunu, bu noktada dikkatli olmaya ve düşünmeye davet ediyorum" diye konuştu.

"BAHÇELİ'NİN FEDAİLERİ" 

Önkibar, Odatv'ye yaptığı açıklamada ise şöyle dedi: 

"Asena adlı kitabımı kastederek, neden yazdığımı sordular önce. Ben de 'gazetecilik yaptığımı' belirtim. Devlet Bahçeli'ye dair bir önceki kitabımın (Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey) öfkesi de var. Ve bir yumruk attılar. Devlet Bahçeli'nin organize olmuş fedaileri bunlar, çok belli. Panik halindelerdi. Yerlerde kanlı kitaplar var. Ben kitap yazmaya ve Kırmızı Kedi Yayınevi ile birlikte olmaya devam edeceğim."

MERAL AKŞENER SALDIRIYI KINADI

Sabahattin Önkibar'a saldırıya ilişkin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den de açıklama geldi. Akşener kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sn. Sabahattin Önkibar’a yapılan saldırıyı kınıyorum. Geçmiş olsun. ifadelerini kullandı.



HEPKON: ALÇAKÇA BİR SALDIRIYI KONUŞUYORUZ
Kırmızı Kedi Yayınevinin sahibi Haluk Hepkon ise yaptığı açıklamada, geçen yıl yine Sabahattin Önkibar'ın bir başka kitabının bahane edilerek yayınevine bir saldırı yapıldığını hatırlattı. Hepkon, "Bu saldırganlar, yakalanmıştı ancak buna rağmen savcılıktan bırakılmışlardı. Eğer saldırganlar bırakılırsa bu yeni saldırılara davet demektir. Maalesef kitap fuarı gibi insanları, yazıyla fikirle gündeme gelmesi gereken bir etkinlikte bir yazara yapılan alçakça bir saldırıyı konuşuyoruz" diye konuştu.

İMZA ETKİNLİĞİNE KALDIĞI YERDEN DEVAM ETTİ
Olayı duyan Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk ile TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, Önkibar'ı geçmiş olsun ziyaretinde buldu.

İhsan Eliaçık'a kitap fuarında saldırı!

İhsan Eliaçık: Saldırının arkasında AKP var

İhsan Eliaçık'a saldıranlar AKP'li belediyelerde müdür çıktı

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler