Kız yurdunu ayağa kaldıran olayın arkasından eşek şakası çıktı... Vize sınavları iptal edildi

Karaman'da kız yurdunu ayağa kaldıran, çok sayıda öğrencinin fenalaşmasına neden olan olayın bazı öğrencilerin maksadını aşan girişimi olduğu belirtildi. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi de yurtta çıkan olaylar nedeniyle bugün yapılacak vize sınavlarını iptal etti. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise yaşanan olayı TBMM gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 06.11.2017 - 08:23
Abone Ol google-news

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı 10 katlı 1400 öğrenci kapasiteli Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerden bazıları, gece odalarına giren siyah giyimli ve yüzü saçlarıyla örtülü bir kişinin kendilerini uyandırıp, Arapça bir şeyler söylediğini, 'Sıra sizde', ‘Öleceksiniz’ yazılı notlar bıraktığını öne sürerek, fenalaşmıştı. Bunu duyan diğer öğrencilerden de korkup sinir krizi geçirenler oldu. 8 öğrenci hastaneye kaldırılırken, çok sayıda öğrenciye de ambulansta müdahale edildi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada söz konusu olayda yurda dışarıdan yabancı bir kişinin girmediği belirtilerek, ''İddialara konu eylemin, yurtta kalan öğrencilerin maksadını aşan bir girişimi olduğu tespit edilmiştir'' denildi. Ayrıca konunun incelenmesi içinde müfettiş görevlendirildiği bildirildi.

SINAVLAR ERTELENDİ 

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi de yurtta çıkan olaylar nedeniyle bugün yapılacak vize sınavlarını iptal etti. Üniversiteden yapılan açıklamada, "Yunus Emre Yerleşkesinden bulunan Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul programlarında 06.11.2017 Pazartesi günü yapılacak olan ara sınavlar ileri bir tarihe ertelenmiştir" denildi. 

Bu olayın ardından dün akşam saatlerinde çok sayıda öğrencinin valizleriyle birlikte yurdu terk ettiği görüldü. Paniğe neden olan olayla ilgili 200'e yakın öğrencinin ifadesine başvurulduğu kaydedildi.

 BAZI ÖĞRENCİLER YURDU TERK ETTİ

Yaşanan olayın ardından bugün dün saatlerinde çok sayıda öğrencinin valizleriyle birlikte yurdu terk ettiği görüldü. Paniğe neden olan olayla ilgili 200’e yakın öğrencinin ifadesine başvurulduğu kaydedildi. Vali Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar ve AKP İl Başkanı Mehmet Er, akşam yurda gelip 1 saati aşkın incelemede bulundu.

CHP'Lİ VEKİL MECLİS'E TAŞIDI

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yaşanan olayı TBMM gündemine taşıdı.

Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yönellti:

1.Karaman'da Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğüne bağlı Nefise Sultan Kız Yurdunda kalan üniversite öğrencilerinden bazıları, gece odalarına giren siyah giyimli ve yüzü saçlarıyla örtülü bir kişinin kendilerini uyandırıp, Arapça bir şeyler söylediğini, 'Sıra sizde', ‘Öleceksiniz’ yazılı notlar bıraktığını ve akabinde öğrenciler arasında fenalaşanlar olduğu iddiaları doğru mudur?

2.Bu durumu duyan diğer öğrencilerden de korkup sinir krizi geçirenler olduğu, 8 öğrencinin hastaneye kaldırılırken, çok sayıda öğrenciye de ambulansta müdahale edildiği iddiaları doğru mudur?

3.İddialar ile ilgili olarak Nefise Sultan Kız Yurdunda inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?

4.Anılan iddialar doğru ise, Karaman'da Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğüne bağlı Nefise Sultan Kız Yurdunda gece odalara kadar giren siyah giyimli ve yüzü saçlarıyla örtülü olan ve Arapça bir şeyler söylediği ifade edilen 'Sıra sizde', ‘Öleceksiniz’ yazılı notlar bırakan kişi ya da kişiler kimlerdir?

5.Bu kişilerin tespitinin sağlanması amacıyla Nefise Sultan Kız Yurdunda bulunan güvenlik kameraları ile yurdun çevresinde bulunan mobese kameraları incelenmiş midir ya da incelenecek midir?

6.Karaman'da Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğüne bağlı Nefise Sultan Kız Yurdunda gündüz ve gece olmak üzere güvenlik personeli bulunmakta mıdır? Bulunmakta ise, iddia edilen olay nasıl gerçekleşmiştir?

6. Nefise Sultan Kız Yurdu Müdürü hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?

7.Korkup sinir krizi geçiren ve hastaneye kaldırılan 8 öğrenci ile ambulansta müdahale edilen çok sayıda öğrencinin akıbeti nedir?

8.Bahse konu öğrenciler hangi hastanelere sevk edilmiştir? Bu hastanelerde öğrencilere ne tür tedaviler uygulanmıştır?

Kız yurdunu ayağa kaldıran olay: Gece geliyor, öğrencileri uyandırıp...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler