Başbakanlıktan Malta Cumhurbaşkanı Coleiro'nun Twitter'da takibi hakkında açıklama

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım, Twitter'daki resmi hesabında Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'nin resmi hesapları dışında sadece Malta Cumhurbaşkanı Marie-Louise Coleiro'yu da takip etmesi dikkat çekmiş ve sosyal medyada çok konuşulmuştu. Yıldırım ailesinin Paradise Papers belgelerinde Malta'daki Off-Shore hesaplarında kayıtlarının çıkmasının ardından, Resmi T.C. Başbakanlık hesabında Malta Cumhurbaşkanı'nı takip etmesi merak uyandırmıştı. Bu merakı giderecek açıklama Başbakanlıktan geldi. Bu takibin 10 ay önceki ziyarette yapılmış bir nezaketten kaynaklandığı belirtildi.

Yayınlanma: 06.11.2017 - 18:17
Abone Ol google-news



Başbakan Başbakan Yıldırım'ın iki oğlunun Paradise Belgeleri'nde Malta'da off-shore hesaplarının ve iki şirketinin ortaya çıkmasından sonra Twitter'daki resmi T.C. Başbakanlık hesabının takip ettiği dört hesaptan birinin Malta Cumhurbaşkanı Coleiro olması dikkat çekmişti.

T.C. Başbakanlık hesabının, Twitter'da sadece "Ak Parti", "T.C. Cumhurbaşkanlığı", "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" ile Malta Cumhurbaşkanı "Marie-Lousie Coleiro"yu takip etmesi konusundaki haberimiz üzerine Başbakanlık'tan cumhuriyet.com.tr'ye bir açıklama yapıldı.

TAKİP OLAYI 10 AY ÖNCE MALTA ZİYARETİNDE GERÇEKLEŞTİ

Açıklamada, "Başbakan Binali Yıldırım'ın 16-18 Şubat 2017 tarihlerinde Malta'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında görüştüğü Malta Cumhurbaşkanı Marie-Lousie Coleiro'nun, kendi hesaplarını takip etmesi üzerine bir nezaket karşılığı olarak takibe alındığı" belirtildi. "Malta Cumhurbaşkanı Coleiro'nun hesabının takip edilmesinin 10 ay önceki bu ziyaretten sonra karşılıklı bir jest olduğu ve bugün ortaya çıkan belgelerle bir ilgisinin bulunmadığı" kaydedildi.

Paradise Papers belgeleri

Tüm dünya ile birlikte aynı anda Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan Paradise Papers belgelerinde Malta’da Binali Yıldırım’ın oğullarının 5, dayısının 2, yeğeninin yöneticisi olduğu 4 şirket bulunduğu ortaya çıkmıştı. Yıldırım’ın oğulları Bülent ve Erkam’ın Malta’daki şirketleri: Hawke Bay Marine Co Ltd., Black Eagle Marine Co Ltd., South Seas Shipping N.V., Dertel Shipping Limited ve Nova Warrior Limited.

European Investigative Collaborations’ın (EIC) ‘Malta Belgeleri’ projesi kapsamında Başbakan Binali Yıldırım’ın ailesinin serveti üzerine yaptığı araştırma, ailenin daha önce varlıkları bilinmeyen üç Malta gemisi de dahil olmak üzere en az 11 kargo gemisini ve Hollanda’daki yedi gayrimenkulü içeren, yaklaşık 140 milyon Avro değerindeki malvarlığını ortaya çıkarmıştı.
 
TÜRKİYE MALTA İLİŞKİLERİ

 

2016’da Malta ile ikili ticaret hacmimiz 278 milyon Dolar (ihracatımız:238 milyon Dolar, ithalatımız:39 milyon Dolar) 

 2002-2016 yılları arasında ülkemizden Malta’ya yapılan doğrudan yatırım miktarı 1 milyar 257 milyon Dolar, Malta’dan ülkemize yapılan doğrudan yatırım miktarı 219 milyon Dolar oldu. 

30 Haziran 2016 tarihi itibariyle ülkemizde faaliyet gösteren Maltalı firma sayısı 54, Malta’da faaliyet gösteren Türk firma sayısı 558.

2016’da ülkemizi ziyaret eden Maltalı turist sayısı 5.849.

Malta’da yaklaşık 90’ı çifte vatandaş olmak üzere, 700 civarında Türkiye vatandaşı yaşıyor.

 

Yıldırımlar'ın gizli filosu ortaya çıktı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler