Zirve Yayınevi davasında konuşan Hurşit Tolon: Tek hedef Türk Silahlı Kuvetleri

Malatya’da 1’i Alman 3 kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili görülen Zirve Yayınevi Davasında söz alan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, şahsı üzerinden Türk Silahlı Kuvvetlerinin hedef alındığını söyledi.

Yayınlanma: 23.06.2014 - 15:21
Abone Ol google-news

Zirve Yayınevi Davası’nda bir numaralı sanık olarak örgüt liderliği ile suçlanan ve geçtiğimiz günlerde tahliye edilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon bugün Malatya 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya katılarak savunma yaptı.  Bağımsız yargıya olan inancını kaybettiğini ifade eden emekli Orgeneral Hurşit Tolon, “Ben buraya iddia makamının üzerime atmış olduğu asılsız suçlamalara savunma yapmak için gelmedim. Tahliye olduktan sonra burada olma nedenim; Zirve Yayınevi katliamının hiçbir aşamasında en küçük ilgimin olmadığını ve olmayacağını kamuoyuna duyurmaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ocağında bu işe ilk gönül verdiğim zaman, ‘Bir kurşunla şehit olacağım ya da düşman kuvvetlerine esir düşebileceğim’ aklıma gelirdi. Ama hukuk suikastına kurban gideceğim aklıma bile gelmezdi dedi.

Tahliye edilmesi ile ilgili de konuşan Tolon, adaletin geçte olsa tecelli ettiğini ifade ederek Zirve Yayınevi’ndeki sanıkların hiç birini tanımadığını söyledi. Sanıklarla doğrudan ya da dolaylı olara hiçbir görüşmesinin olmadığını savunan Tolon, “İlker Çınar denilen şahsın bugüne kadar vermiş olduğu çelişkilerle dolu iddialarına itibar edilmesi çok acı dedi. Yapılanların Türk Silahlı Kuvvetlerini, itibarsızlaştırmak için yapıldığını belirten Tolon, “Türk Silahlı Kuvvetlerine kurulan bu kumpasta, Zirve Yayınevi katakullisi olarak ortaya atılan bir olayla mağdur edilmiş durumdayım şeklinde konuştu.

Zirve Yayınevi Davasında gerçek hedefin kendisi olmadığını da savunan Orgeneral Hurşit Tolon, tek hedefin Türk Silahlı Kuvvetler olduğunu belirtti. Kendisi üzerinden Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hedef alındığını ifade eden Tolon, “Başbakan ‘orduya kumpas kuruldu’ söylemini defalarca dile getirmedi mi? Hayatım boyunca hiçbir yasa dışı olayda bulunmadım. Bu olayda anılacağıma hayatımın sona ermesini tercih ederdim. Şimdi dimdik ayaktaysam suçlu olmadığıma olan inancımdır ifadelerini kullandı. Duruşma öğle arasından sonra yeniden devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler