15 Temmuz'da TBMM’ye düzenlenen siber saldırıdan sorumlu tutulan iki kişi gözaltına alındı

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında TBMM’ye siber saldırı gerçekleştirerek devletin gizli kalması gereken bilgilerini ifşa eden hacker grubu ile ilgili 2 şüpheli daha gözaltına alındı.

Yayınlanma: 08.11.2017 - 10:47
Abone Ol google-news

16 Mayıs’ta 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisine siber saldırı gerçekleştiren gruba yönelik yürütülen soruşturmada iki şüpheli gözaltına alındı. 

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Koordinesinde Kayseri Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğünde kurulan özel ekibin 5 aydır sürdürdüğü çalışmalar neticesinde Hacker grubundan Y .Y. Ç.E, Y.E, A.Y., M.C., A.C.Ö., Y.Y., A.Ç., S.C.Y., O.D. düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alınmıştı.

27 Mayıs’ta hackerlerden Ç. E. isimli şüpheli ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma’ suçundan, Y.E., A.C.Ö., Y. Y., O. D., A.Ç. ve S.C.Y. ‘Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma’ suçundan tutuklanmış, şüpheliler Y.Y. ve A.Y. çıkarıldıkları mahkemece yurtdışına çıkma yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. 6 Ekim’de polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu olaya karıştıkları tespit edilen K.G.A.(25) ile F.K.(24) yakalandı. Gözaltına alınan iki şüphelinin Emniyet’teki sorgularının sürdüğü öğrenildi.

Şüpheliler hakkında, Devletin Güvenliği veya İç ve Dış Siyasal Yararları Bakımından Niteliği İtibarıyla Gizli Kalması Gereken Bilgileri ve Bakan, milletvekillerine ait TBMM kurumsal e-posta adreslerini ve sosyal medya hesaplarını ele geçirerek kişisel bilgilerini ifşa etmek suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler