Özgürlüğüne kavuşan Sözcü muhabiri Gökmen Ulu: Şerefimle girdim şerefimle çıkıyorum

Sözcü davası kapsamında 174 gündür tutuklu bulunan Sözcü gazetesi muhabiri Gökmen Ulu hakkında tahliye kararı verildi. Tahliyesinin ardından açıklama yapan Ulu, " Bu 174 günü basın ve hürriyet mücadelemizin bir bedeli olarak niteliyorum. Mahpus yata yata bitti başın öne eğilmedi. Şerefimle girdim şerefimle çıkıyorum" dedi.

Yayınlanma: 08.11.2017 - 21:50
Abone Ol google-news

<video:862430>

Sözcü Gazetesi sahibi ve çalışanları hakkında "Silahlı terör örgütünü yönetme", "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak" ve "Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etme" suçlarından açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Duruşmada Sözcü gazetesi muhabiri Gökmen Ulu hakkında tahliye kararı verildi. Gökmen Ulu hakkında verilen tahliye kararının ardından tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden çıktı. 

Ulu’yu ilk olarak oğlu Ege Efe karşıladı. Baba oğul hasretlerini yerde sarılarak giderirken, Ulu’nun eşi, babası ve oğlu gözyaşlarını tutamadı.

Silivri Cezaevi önünde açıklama yapan Ulu şunları söyledi: "Güç, destek ve moral veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Zindandan gönderdiği her mesajda belirttiğim gibi gazetecilerin gazetecilik faaliyeti nedeniyle tutuklanması o ülkede adalet ve demokrasinin can çekiştiğinin göstergesidir"

"Şerefimle girdim şerefimle çıkıyorum"

"Türkiye yara almıştır, bu tahliye umut damgasıdır. Sözcü davası Türkiye’nin vicdanını yaralanmıştır. Bu tahliyeden sonra şimdi sıra bu yaranın kapanmasında… Umutluyum. her zaman umutluyum. İyimser insanım. İstiyorum ki Ege, Efe, Özgür, Tual ve bütün çocukların mutlu bir geleceği olsun. Türkiye’nin bütün renkleri el ele tutuşsun. Çıkacağız bu karanlıktan aydınlığa…

Halkımız adalet, cumhuriyet eksenin onurlarını birleştirdi. Biz halkız. Bu 174 günü basın ve hürriyet mücadelemizin bir bedeli olarak niteliyorum. Mahpus yata yata bitti başın öne eğilmedi. Şerefimle girdim şerefimle çıkıyorum. Bir gazeteci olarak doğruları dosdoğru söylemeye devam edeceğim… Bir yurttaş Atatürk’ün açtığı yolda yürümeye devam edeceğiz."

174 gündür tutuklu bulunan Sözcü muhabiri Gökmen Ulu tahliye edildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler