Danıştay’da FETÖ’den ihraç

Danıştay Başkanlık Kurulu, Danıştay Üyesi Eyüp Kaya’nın “FETÖ/ PDY ile irtibatlı olduğu” gerekçesiyle meslekten çıkarılmasına karar verdi.

Yayınlanma: 09.11.2017 - 07:03
Abone Ol google-news

Danıştay Başkanlık Kurulu, Danıştay Üyesi Eyüp Kaya’nın “FETÖ/ PDY ile irtibatlı olduğu” gerekçesiyle meslekten çıkarılmasına karar verdi. Hükümet destekli Yargıda Birlik Platformu’nun (YBP) HSYK seçimlerini kazanmasının ardından Danıştay’a atanan 33 kişiden biri olan Eyüp Kaya, Ankara 11. İdare Mahkemesi Başkanı olarak görev yaparken, üzerinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşa edilen AOÇ arazisinin SİT statüsünün değiştirilmesinin iptali kararına muhalefet eden tek isimdi.

Danıştay Başkanlık Kurulu, Eyüp Kaya hakkında 6 Kasım 2016 tarihinde FETÖ ile irtibatlı olup olmadığını araştırmak üzere muhakkik görevlendirdi. Hazırlanan rapor üzerine toplanan Danıştay Başkanlık Kurulu, Kaya’nın “Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplardan olan FETÖ/PDY ile irtibatlı olduğu değerlendirildiği” gerekçesiyle meslekte kalmasının uygun olmadığına ve meslekten çıkarılmasına karar verildi. 3 Kasım’da oybirliğiyle alınan karar dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Danıştay’da FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle ihraç edilen üyelerden 41’i tutukluyken, 5 kişi ise aranıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler