32. Adalet Nöbeti'ne katılan baro başkanlarından net mesaj: Mücadele sürecek

Adalet göğün direğidir Cumhuriyet gazetesi tutuklu avukatları için başlatılan Adalet Nöbeti, dün Çağlayan Adliyesi’nde 32. kez tutuldu. Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, “Göğün direği olan adalet, ekmek ve su kadar gereklidir” dedi. Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun da “Avukatlara yönelik tehdit, baskı, fiili ve silahlı saldırılara karşı mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yayınlanma: 09.11.2017 - 23:18
Abone Ol google-news



Çağlayan Adliyesi’ndeki Adalet Nöbeti’nin sonunda geçen günlerde hayatını kaybeden Adalet Nöbeti katılımcılarından avukat Cengiz Güngör de anıldı. Güngör ile ilgili konuşan avukat Mebuse Tekay, “Onun birleştirici yanına çok ihtiyacımız var. Umarın onun bütünleştirici yanını hepimiz benimseyebiliriz” dedi.

Gazetemizin yayın politikasının suçlama konusu edildiği dava kapsamında tutuklu bulunan avukatımız ve İcra Kurulu Başkanımız Akın Atalay nezdinde haksız tutuklamalara tepki için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde başlatılan Adalet Nöbeti dün 32. kez tutuldu. Nöbete, eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, 9 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan avukatlarımız Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör ve çizerimiz Musa Kart katıldı. Eylemde konuşan Antalya Barosu Başkanı Balkan, “Gazeteciler üzerinden, Cumhuriyet gazetesi ve onunla özdeşleşen ilke ve değerlerle hesaplaşılmak istenmektedir. Saldırılar hesaplaşılmanın ötesine geçmiş, en temel hak ve özgürlükleri her gün daha da ağır bir şekilde ihlal eder bir boyuta varmıştır. Göğün direği olan adalet, ekmek ve su gibi yaşamsaldır ve herkes için gereklidir” diye konuştu. Bursa Barosu Başkanı Altun da “Ne yazık ki geldiğimiz nokta, hukukun üstünlüğünü savunan biz hukukçular ve avukatların meslek örgütü barolar tarafından kesinlikle kabul edilemez bir hal almıştır. Barolarımız ve özelinde Bursa Barosu, öğretilmiş cehalete ve yaratılan şiddet iklimine rağmen avukatlara yönelik tehdit, baskı, fiili ve silahlı saldırıların karşısında yer alacak, bu sakat anlayış ve davranışlarla mücadeleye devam edecektir” dedi. Ardından söz alan ÇHD İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil ise önceki gün gözaltına alanan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın açlık grevinde olduğunu belirterek, acilen adliyeye getirilmediği takdirde su ve şekeri de bırakacağını söyledi. Soma ve Suruç davası avukatlarının tutuklandığını anımsatan Yeşil, “Nuriye ve Semih’in avukatlarıyla savunma hakkına saldırılıyor. Adliyeler birer yargı merkezi değil idari kurumların infaz memurlarının mekânı olmuştur” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler