10 Kasım anmasında Sezgin Tanrıkulu ve polis arasında protokol tartışması

İstanbul Taksim'deki Atatürk Anıtı'nın önünde yapılan anma töreninde CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun protokol kısmına geçmesi üzerine polis müdahale etmek istedi. Tanrukulu'nun "Seçilmiş bir kişi olarak, atanmış kişilerin arkasında durmam" demesi sonrasında Vali Şahin müdahale edince tartışma sona erdi.

Yayınlanma: 10.11.2017 - 20:06
Abone Ol google-news



İstanbul Taksim'deki Atatürk Anıtı'nın önünde yapılan anma töreninde protokol tartışması yaşandı.CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Taksim'deki anma töreni için protokol kısmına geçti. Vali, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı'nın bulunduğu alana giren Tanrıkulu'na polis sözle engel olmak istedi. Polis, "Milletvekilleri arka sırada durabilir" deyince Tanrıkulu itiraz etti. Tanrıkulu'nun "Ben milletvekiliyim. Seçilmiş bir kişi olarak, atanmış kişilerin arkasında durmam" dediği duyuldu. Tartışma çıkması üzerine İstanbul Valisi Vasip Şahin müdahale etti. Vali Şahin polise "Sayın vekil de bizimle saygı duruşunda bulunabilir" deyince tartışma sona erdi.

Anma sonrası açıklama yapan Tanrıkulu, "Aynı sorunu 29 Ekim'de Diyarbakır'da da yaşadım. Polis bir yönetmeliğe dayanarak bu uygulamayı yapmak istiyor. Yönetmeliğin düzeltilmesi gerekiyor" dedi. Öte yandan, Taksim Meydanı'ndaki anma etkinliğinin yapıldığı alana yurttaşların girememesi de tepkilere neden oldu.

Sezgin Tanrıkulu sosyal medya hesabından haberi paylaşarak "Yasama görevi yapan seçilmiş milletvekilleri atanmış sivil-asker bürokratların arkasında durmaz..." yorumu yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler