Hürriyet Hareketi "Dünya Demokrasi Forumu"ndaydı...

Hürriyet Hareketi temsilcilerinden Osman Dilber bugün Strazburg'da gerçekleşen Dünya Demokrasi Forumu'na katılarak Hürriyet Hareketi'ni temsilen foruma katıldı.

Yayınlanma: 12.11.2017 - 10:06
Abone Ol google-news

Hürriyet Hareketi temsilcilerinden Osman Dilber bugün Strazburg'da gerçekleşen Dünya Demokrasi Forumu'na katılarak Hürriyet Hareketi'ni temsilen konuşma gerçekleştirdi. "Popülizm demokrasi açısından problem midir" başlığı ile gerçekleşen forumda, Hürriyet vurgusu yaparak kurtuluşun kavga ile gerçekleşeceğine dikkat çekti.

Dilber yaptığı konuşmada, 1923 yılından itibaren Cumhuriyetin yaşadığımız topraklarda önemli olduğunu, gericiliğe karşı beraber hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşma metninin tamamı,

 

"Bir kez daha halkımızın iradesini ilan etmemiz gereken günlerden geçiyoruz. Anadolu ve doğu trakya halkı bir daha kurtuluş için kavga etmek zorunda.

Son 15 yıldır halk olarak tekrar yurttaşlıktan tebaaya geçirilmek istendik fakat bu deli gömleğini giymek bir yana yırtıp attık. 2013 haziranında yurttaşlarımız tek yürek olarak haklarının arkasında olduğunu gösterdi. Bu topraklar bir kez daha hürriyet için kimi bedellerin ödenmesi gerektiğinin farkındadır.

 Tıpkı şuan konuşmasını yaptığımız toprakların hürriyetini sağlayan dantonlar. Robespierrler. Babeoflar gibi dik durmak ve asla azına razı olmamak zorundayız.

Tıpkı bugün burada cumhuriyet fikrini yeşerterek yoksul anadolumuzda 1923’de daima ileri diye haykıranlar gibi.

 Durduğumuz nokta her ne kadar ileriyi gösterse de dost düşman bir kez daha bu sesimizi yalın halde duymalıdır:

 Bu topraklar ya da bizim parçası olduğumuz halk asla esareti de tebaalığı da kabul etmeyecektir.

 Gençliğe hitabe’de işaret edildiği gibi Cumhuriyetimizi ilalebet yaşatmak boynumuzun borucudur.

 Laiklik bizler açısından tartışma konusu dahi edilemez.

 Yurttaşlık hakları son zamanlarda memleketimizde kol gezen gericiliğin karşısında dimdik savunulmaktadır.

 Kadınlar toplumsal yaşantının dışına itilmeye çalışılsa da biz hala seçme seçilme hakkıyla dünyada ilk olan inkilabımızı sonuna kadar koruyacağız.

 Bağımsızlık benim karakterimdir diyen Mustafa Kemalin çizgisi bugün de sürmektedir. Memleketimizin hiç bir noktasında söz sahibi olamadığımız toprak parçası olamaz.

 Hürriyet hareketinin bir parçası olarak bu iddiamız sabittir.

Biz ki memleketin en çok ihtiyaç duyduğu günlerde amasız fakatsız samsuna çıkan iradenin geleneğini sahipleniyoruz. Bir kez daha buradan tekrar harekete geçtiğimizi ilan ediyoruz.

 Bu otelde yeşeren fikirler bugün bizim için yol haritasıdır.

 Yaşasın Cumhuriyet

 Yaşasın Hürriyet

 Yaşasın Mustafa Kemal."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler