Irak'taki deprem Türkiye’deki fay hatlarını etkiler mi?

CNN Türk canlı yayınına katılan Prof. Dr. Ali Pınar Irak'taki 7.3'lük depremin Türkiye için oluşturacağı riski değerlendirdi. İTÜ Öğretim Üyesi Okan Tüysüz ise, depremin Türkiye'deki fay hatalarını etkilemeyeceğini söyledi.

Yayınlanma: 13.11.2017 - 10:19
Abone Ol google-news
<video:864893>


Irak'taki şiddetli depremin ardından değerlendirmelerde bulunan Bölgesel Deprem - Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Prof. Dr Ali Pınar, deprem Türkiye'yi etkiler mi? sorusunu yanıtladı.

 Pınar şu şekilde konuştu;

 "Şiddetli bir deprem söz konusu. Artçı sarsıntılar olabilir. Genellikle bir deprem meydana gelen fay hattı yaklaşık 50 - 60 kilometrelik alanı etkiler. Sonuç itibariyle etkileyeceği fay hattı aralığı da bu derecede olur. Bizim ülkemizdeki fay hatlarına uzaklığı yaklaşık 250 - 300 kilometre. Dolayısı ile Türkiye için bir tehlike öngörmüyoruz."

DEPREM YÜZEYE YAKIN

 Konuyla ilgili NTV canlı yayınında konuşan İTÜ Öğretim Üyesi OKan Tüysüz ise, depremin yüzeye yakın olarak meydana geldiğini ve bu nedenle yıkımın yüksek olabileceğini söyledi.

TÜRKİYE'DEKİ FAY HATLARINI ETKİLEMEYECEK

 Depremin Türkiye'deki illerde de yakından hissedildiğini söyleyen Tüysüz, depremin merkez üssünün Türkiye'ye uzak olduğunu ve Türkiye'deki fay hatalarını etkilemeyeceğini söyledi. Artçı sarsıntıların beklendiğini ancak ne kadar süre sonra meydana geleceğinin bilinmediğini aktardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler