CHP'li Tanrıkulu: Türkiye’de “IŞİD terör örgütü ilan edildi mi edilmedi mi?

CHP'li Sezgin Tanrıkulu Başbakan Binali Yldırım'ın yanıtlaması için TBMM'ye 8 soruluk bir önerge sundu.

Yayınlanma: 14.11.2017 - 15:17
Abone Ol google-news

CHP'li Sezgin Tanrıkulu Başbakan Binali Yldırım'ın yanıtlaması için TBMM'ye 8 soruluk bir önerge sundu. Tanrıkulu önergede Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın ;Türkiye’de “IŞİD terör örgütü ilan edildi mi edilmedi mi? IŞİD, Bakanlar Kurulu kararıyla bir terör örgütü ilan edilmişse, bu Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bildirilir, örgütün Türkiye'deki faaliyetleri takip altına alınır. Emniyet Genel Müdürlüğü listesinde IŞİD diye bir terör örgütü var mıdır?" sorularına yanıt vermesini istedi.

İşte Sezgin Tanrıkulu'nun Yıldırım'ın cevaplamnasını istediği 8 IŞİD sorusu;

Bu bağlamda;

 1.Suriye ve Irak’ta savaştıktan sonra Türkiye’ye dönen IŞID üyesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sayısı nedir? Bu kişiler konusunda ilgili Bakanlıklar ve AKP Hükümeti ek güvenlik tedbirleri almış mıdır?

 2.MİT eski yöneticilerinin ve güvenlik uzmanlarının “IŞİD’in coğrafi olarak kontrol ettiği yerlerin elinden çıkmasına rağmen tehdit olma durumunun ortadan kalkmadığı” yönündeki saptamaları dikkate alınmakta mıdır?

 3.Son beş yıl içinde “IŞID üyesi olduğu” iddiasıyla kaç kişi gözaltına alınmıştır? Bunların kaçı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır?

 4.Son beş yıl içinde gözaltına alınanların kaçı tutuklanmıştır? Tutuklandıktan sonra kaç IŞİD üyesi tahliye edilmiştir? Tahliye edildikten sonra nerede olduğu bilinmeyen kaç IŞID üyesi vardır?

 5.Tahliye edildikten sonra kaç IŞID üyesi yeniden bir eyleme, saldırıya katılmış ve savaşmak için yurtdışına gitmiştir?

 6.Türkiye’de kaç IŞİD üyesinin ve sempatizanının bulunduğu tahmin edilmektedir?

 7. IŞID Türkiye de hangi tarihte terör örgütleri listesine alınmıştır?

 8.Türkiye’de “IŞİD terör örgütü ilan edildi mi edilmedi mi? IŞİD, Bakanlar Kurulu kararıyla bir terör örgütü ilan edilmişse, bu Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bildirilir, örgütün Türkiye'deki faaliyetleri takip altına alınır. Emniyet Genel Müdürlüğü listesinde IŞİD diye bir terör örgütü var mıdır?

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler