Saad Hariri Twitter'dan duyurdu: 2 gün içerisinde geri döneceğim

Geçtiğimiz Cumartesi günü ülkesi Lübnan'dan ayrılarak Suudi Arabistan'a giden ve burada istifa ettiğini açıklayan Lübnan Başbakanı Saad Hariri ülkesine geri döneceğini açıkladı. Hariri'nin Suudi Arabistan'da esir olarak tutulduğu iddia ediliyordu.

Yayınlanma: 14.11.2017 - 16:46
Abone Ol google-news

Lübnan başbakanı Saad al-Hariri Cumartesi günü suikasta uğrayacağını söyleyerek istifa etmişti. Hariri, İran'ın kendisini tehdit ettiğini söylemişti. İstifa öncesinde İran dini lideri Ali Hamaney'nin baş danışmanı ile görüşen, istifa ettikten sonra ise Suudi Arabistan'a sığınan Hariri, Orta Doğu'da krize neden oldu. Suudi Arabistan ve İran, Lübnan'da yaşanan bu istifa ve beraberinde gelen siyasi karışıklık nedeniyle birbirlerini suçluyorlar. Bölgede tansiyon ciddi anlamda yüksek.

Lübnan Başkanı ve Lübnanlı muhalif partiler iki hafta önce Suudi Arabistan'da istifa eden Başbakan Hariri'nin ülkeye dönmesi gerektiğini belirtiyorlardı. Çağrıları bir süre yanıtsız bırakan Hariri'nin Suudi Arabistan'da "esir" olarak tutulduğu iddia edildi. İran ve Suudi Arabistan arasında ciddi bir siyasi çatışmaya sebebiyet veren Hariri krizi, Lübnan hükümetinin koalisyon ortağı Hizbullah'ında Hariri'yi ülkesine geri dönmeye çağırmasıyla Lübnan'ı İran-Suudi Arabistan çatışmasının ortasında bıraktı.

Lübnan'ın yeni bir Yemen olmasından endişe eden bölge ülkeleri itidal çağrısı yapmaya devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler