Dünyanın en popüler 15'inci şehri İstanbul

Dünyada turistler için en popüler 100 şehir listesinde Türkiye’den dört şehir yer alırken İstanbul dünyanın en popüler 15'inci şehri olmayı başardı.

Yayınlanma: 14.11.2017 - 21:08
Abone Ol google-news

İstanbul, turistler için dünyanın en popüler 15’inci kenti oldu. Medya takip kuruluşlarından Ajans Press, dünyanın en popüler kentleri araştırmasını inceledi. En popüler 100 kent listesine Türkiye’den giren diğer şehirler ise 29. sırada Antalya, 68. sırada Edirne ve 85. sırada yer alan Artvin oldu. Dünyanın en popüler şehirleri listesinde ise ilk üç sırada Hong Kong, Bangkok ve Londra yer alırken bu şehirleri sırasıyla Singapur, Makao, Dubai, Paris, New York, Shenzhen ve Kuala Lumpur izledi.

İsviçrelilerin tercihi Türkiye

İsviçre Federal İstatistik Dairesi (BFS) verilerine göre, İsviçrelilerin yüzde 40’lık bir bölümü tatillerini komşuları Almanya, Fransa, İtalya ve Avusturya’da yaparken, komşuların dışında ise en sevilen rotalardan biri Türkiye. Tatile çıkan İsviçrelilerin 3’te 2’sinin tatillerini ülke dışında geçirdiklerini ve yılda en az üç kez tatil yaptıkları belirlenen BFS araştırmasında, Katalonya’nın bağımsızlık mücadelesi nedeniyle İspanya’ya gidenlerin sayısında azalma yaşanacağı ve Türkiye pazarının artış olacağına dikkat çekildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler