Yarbay Ali Tatar'ın annesi yaşamını yitirdi

Ergenekon kumpası sırasında tutuklanan ve serbest bırakıldıktan 3 gün sonra silahıyla intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın annesi Satı Tatar yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 16.11.2017 - 21:26
Abone Ol google-news

Ergenekon kumpası sırasında tutuklanan ve serbest bırakıldıktan 3 gün sonra silahıyla intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın annesi Satı Tatar yaşamını yitirdi. Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar cenazenin bugün saat 14.00’da Ankara Batıkent Serçeşme Cemevi’ndeki törenin ardından toprağa verileceğini duyurdu.

Alim diye diye öldü...

O’nun intiharı cemaatin kumpaslarına karşı ilk işaret fişeğiydi. Onurlu direnişini ne AKP iktidarı ne de kamuoyunun büyük bölümü o tarihte anlayabildi...

Cumhuriyet, Deniz Yarbay Ali Tatar’ı ölüme götüren sürecin kumpas olduğunun ilk günlerde farkına varan gazeteydi. Farkına varmamızı sağlayan Tatar ailesinin dik duruşuydu. Eşini ölümünden bir gün sonra 20 Aralık 2009 tarihinde Karacaahmet’teki cemevinden sonsuzluğa uğurlayan acılı eş Nilüfer Tatar tam 8 yıl önce şunları söyleyecekti:

“Eyy Süleyman Pehlivan adını hiç silmeyeceğim. Kocamın katili sensin. Rahat nefes alıyor musun?” Zamanın ünlü savcısı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ davasından tutuklanacak Yargıtay üyesiydi.

8 yıllık süreçte gördük ki

Tatar ailesinin en büyük gücü anne Satı Tatar’dı. Annenin oğluna duyduğu büyük güven ailenin gururu olan Ali Tatar’ı hâlâ yaşatan bir ışıktı. Beni en derinden etkileyen olaylardan biridir Yarbay Tatar’ın intiharı. Ve ağabey Ahmet Tatar’ın hukuk mücadelesi... Yıllar sonra gazeteye sarı zarf içinde bir paket geldi. Zarfı gönderen anne Satı Tatar’dı. Fenerbahçeli olduğumu öğrenen anne Tatar kendi elleriyle sarı-lacivert bir eldiven örmüştü. 8 yıldır oğluna yanan, dün Ali’sine kavuşan anne Tatar’ın armağanı ellerimi hep ısıtacak...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler