Yandaş yine yalana sarıldı

Uydurma haberlerle gazetemize yönelik algı operasyonu yürüten kalemler dün de verdiğimiz haberi göremedi.

Yayınlanma: 16.11.2017 - 22:45
Abone Ol google-news

Hem birinci sayfadan hem de içeride verilen haberi ‘görememişler’.

Yandaş gazeteler, Cumhuriyet’i Rakka’daki IŞİD tahliyesini haber yapmadığı iddiasıyla hedef gösterdi. Gazetemizle ilgili aynı iddialar dün Aydınlık gazetesinin internet sitesinde de yer aldı. Gazetemiz, BBC’nin ortaya çıkardığı Rakka’da ABD-SDG ortak operasyonuyla tahliye edilen IŞİD’lileri 14 Kasım Salı günü haberleştirmişti.

Çirkin iftira

Star gazetesi dünkü manşetinde, “DEAŞ’ın üç maymunu” başlığıyla verdiği haberde, Rakka’daki tahliyeyle ilgili gazetemizin ‘sessizliğe gömüldüğünü’ öne sürdü. Aynı haberde Sözcü ve Birgün gazeteleri hakkında da ithamlar yer aldı. Birgün’ün habere yer vermediği, Sözcü’nün ise ‘haberi görünmez kılarak, birinci sayfasının dibinde küçülterek kullandığı’ ifade edildi. Haberde, ‘ABD-DEAŞ-PKK/PYD ilişkisinin görmezden gelindiği’ savunuldu. Yandaş Sabah gazetesi de orta sayfalarda “ABD’nin Cumhuriyet’i mi” başlıklı haberinde, tahliyeye ‘kör numarası yaptığı’ iddia edildi. Gazetemizin, Türkiye’yi terör örgütleriyle yan yana göstermeye çalıştığı da öne sürüldü.

Tüm detayları verdik

Gazetemiz, BBC kaynaklı haberi, 14 Kasım’da birinci sayfasından “BBC’den Rakka’da kirli anlaşma iddiası” başlığıyla duyurdu. Haber, 7. sayfada oldukça geniş yer buldu. İç sayfada “Rakka’dan Türkiye’ye kaçtılar” başlığıyla verilen haberde BBC’nin haberinin bütün detayları yer aldı. Haberde, “ABD ile SDG’nin anlaşmaya desteklerini saklamak için çok uğraştığı, ama BBC’nin konvoyda olanlar, konvoyu görenler ve anlaşmanın pazarlığını yapan adam dahil onlarca kişiyle konuşarak Rakka’nın kirli sırrını ortaya çıkardığı” ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler