'Huzur cihatçı Taliban'daymış' haberimiz ses getirdi... Skandal kitap Meclis'te

Bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka, gazetemizde çıkan haber sonrasında konuyu Meclis gündemine getirdi.

Yayınlanma: 17.11.2017 - 21:50
Abone Ol google-news

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 16 Kasım’da gazetemizin birinci sayfasında çıkan Taliban terör örgütünün propagandasını yapan “Cennete Otostop” isimli kitabın liselerde dağıtılmasını TBMM’ye taşıdı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplaması isteğiyle Meclis’e önerge sunan Nazlıaka, bu kitabın okullarda bu kadar kolay biçimde dağıtılmasının kabul edilir bir durum olup olmadığını sordu. Aylin Nazlıaka’nın önergesi şöyle: “Eğitim bir ülkenin bugününü belirleyen, geleceğini şekillendiren en önemli alanlardan biridir. Bilim ve fenle donatılması, sanat ve kültür ile yoğrulması gereken gençlerimiz AKP’nin yanlış eğitim politikaları ile bu alanlardan hızla uzaklaştırılmıştır. AKP’nin eğitim sistemini ne hale getirdiğini gösteren sayısız örnek mevcuttur. Çocuklara ve gençlere verilmeye çalışılan cihat öğretisi, Atatürksüz müfredat bunlardan ilk akla gelenlerdir. Basında yer alan son haber ise bu iddiaları doğrular niteliktedir. Söz konusu habere göre Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Karaman Spor Lisesi’ndeki öğrencilere başka dinlerden İslamiyete geçenlerin öykülerinin anlatıldığı “Cennete Otostop” isimli bir kitap dağıtmıştır. Adı geçen kitapta yer alan “Avustralyalı Taliban” öyküsünde ise cihatçı örgüte katılmanın nasıl güzel bir duygu olduğundan bahsedilmektedir. Bilindiği üzere cihatçı terör örgütleri Türkiye’de de kanlı eylemlere imza atmış, ülkemizin birçok ilinde gerçekleştirilen eylemler nedeniyle yurttaşlarımız hayatını kaybetmiştir.

İşte gündem olan haberimiz: Liseli çocuklara 'Cennete Otostop': Huzur cihatçı Taliban’daymış

 

 Nazlıaka'nın soruları

1- “Cennete Otostop” isimli kitabın okullarda bu kadar kolay bir şekilde dağıtılması kabul edilebilir bir durum mudur? Bu kitabın dağıtılmasına göz yuman eğitimcilere gençlerimiz emanet edilebilir mi?

2- İnsanları katletmeyi savunan bir terör örgütünün propagandasını yapan kitabın dağıtılmasına göz yuman idareciler teröre destek vermekte değil midir?

3- Karaman Gençlik Merkezi kaşeli “Cennete Otostop” adlı bir kitap kaç lisede dağıtılmıştır? Bu kitabın dağıtımı Bakanlık onayıyla mı gerçekleşmiştir?

4- Ülkemizde ve dünyada kanlı saldırılar gerçekleştiren cihatçı terör örgütlerinin açıkça propagandasını yapan bu kitabın yayıncısı ve okulda dağıtımına izin verenler hakkında idari ve adli soruşturma açılmış mıdır?

5- “Okullardan Atatürk dışarı, gericilik içeri” anlayışı ile başlatılan cihatçı öğretiler ülkemizin geleceği adına kaygı vericidir. Bu öğretiler nedeniyle yaşanacak şiddet olayının sorumlusu kim olacaktır?

6- “Kindar ve dindar gençlik” olarak gençlerimizi ayıran politikalarınız bilinmektedir. Dindar gençlikten kastınız okul sıralarında cihatçı yetiştirilmesine izin vermek midir?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler