Engelli kızını lüks cipe kilitleyip gitmişti... Bakım parası aldıkları ortaya çıktı

Fethiye'de annesi Nejla Yakalı, 16 yaşındaki engelli çocuğunu lüks cipte kilitli bırakıp gitmiş küçük kızı itfaiye kurtarmıştı. Ailenin devleten bakım parası ortaya çıktı.

Yayınlanma: 18.11.2017 - 09:56
Abone Ol google-news

<video:868501>

Fethiye'de hasta kuzeninin yanına giden annesi Nejla Yakalı tarafından 48 PL 772 plakalı lüks cip içerisinde bırakılan 16 yaşındaki engelli çocuk, havasızlıktan dolayı zor anlar yaşadığının fark edilmesi üzerine sağlık ve itfaiye ekipleri tarafından aracın camı kırılarak kurtarıldı. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ambulansla kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınan çocuğun ailesi hakkında Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Bakım yükümlülüğün ihlali” suçlamasıyla adli ve idari soruşturma açıldı. Bakım parası aldıkları öğrenilen aile hakkında, lüks bir yaşam görüntüsü sergilemeleri nedeniyle daha önceden de ihbar yapıldığı ve bu konudaki incelemenin sürdüğü öğrenildi.

Fethiye Kaymakamlığı Sosyal Hizmetler Müdürü İsa Eseoğlu, olayın ardından kurum olarak aile hakkında inceleme başlattıklarını söyledi. Kurumdaki görevlilerin çocuğun bakımıyla ilgili rehberlik yaptıklarını ve izlemeye devam ettiklerini belirten Eseoğlu, "Aile olayın yaşanmış olması nedeniyle çok pişman olduklarını söyledi. Olayla ilgili kurum olarak biz de değerlendirme yaptık. Ailenin bir talebi olup olmadığını sorduk. Ailenin kurumdan herhangi bir talebi olmadı” dedi.

DAHA ÖNCE DE İHBAR YAPILDI 

Daha önce de aileyle ilgili bir ihbar yapıldığını anımsatan Eseoğlu, görevlilerin aileyi denetlemeye gittiğini ve sahip olunan mala istinaden çelişkili ifadeler olduğunu kaydetti. Eseoğlu, "Evde bakım ücretiyle ilgili arkadaşlarımız evde bakım yönetmeliğine göre değerlendirme yapacaklar. Bununla ilgili ölçütlerimizden biri de gelir durumu. Buna istinaden bir araştırma yapılacak. Kişi başına düşen gelir hesaplanacak. Asgari ücretin üçte ikisinden fazla çıkarsa evde bakım hizmetinin sonlandırılması da söz konusu olacak” dedi.

HAKLARINDA İHBAR YAPILMIŞTI

Mevzuata göre; engelli bakım parası hanedeki bireylerin toplam gelirleri kişi başına bölündüğünde asgari ücretin üçte ikisinden az çıkarsa ödeniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler