Yolcu midibüsü şarampole yuvarlandı: 1 ölü 30 yaralı

Diyarbakır ile Elazığ arasında yolcu taşıyan midibüs, Ergani ilçesi yakınlarında sürücüsünün kontrolünden çıkarak şarampole devrildi. Kazada, 1 kişi öldü, 5'i ağır 30 kişi de yaralandı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, müdahale ettikleri kalbi duran 2 yaralıyı hayata döndürdü. Ekiplerin, sürücü Mehmet Karabulut'un kopan 4 parmağını arama çalışması ise sonuçsuz kaldı.

Yayınlanma: 19.11.2017 - 12:04
Abone Ol google-news

<video:869163>

 
Kaza, saat 11.30 sıralarında, Diyarbakır- Elazığ yolunda meydana geldi. Elazığ'ın Maden ilçesi yönüne giden Mehmet Karabulut yönetimindeki 23 HT 077 plakalı Fırat Turizm firmasına ait yolcu midibüsü, Diyarbakır'ın Ergani ilçesini geçtikten 13 kilometre sonra Kalendam Köprüsü mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücüsünün kontrolünden çıkarak, şarampole devrildi. Ağır yaralanan yolculardan Hacer Karabulut, hastaneye kaldırılırken, yolda hayatını kaybetti. Kaza haberi üzerine Ergani ve Maden ilçelerindeki itfaiye, 112 Acil Servis, UMKE ve AFAD ekipleri, olay yerine sevk edildi.

SÜRÜCÜNÜN KOPAN 4 PARMAĞI BULUNAMADI

Kazanın haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, kalbi duran 2 yaralıya müdahale etti. Kısa süreli müdahalenin ardından kalbi yeniden çalıştırılan yaralılar, önce Maden'deki bir hastaneye kaldırıldı ardından Elazığ'daki hastaneye sevk edildi.

Midibüsün devrildiği sırada sürücü Mehmet Karabulut'un sağ elinin 4 parmağının koptuğunu fark eden ekipler, yerine dikilmesi için kopan parmakları olay yerinde uzun süre aradı. Aracın devrildiği bölgede ve ana cadde yapılan arama çalışmaları, sonuçsuz kaldı ve kopan parmaklar, bulunamadı.
Kazada midibüsün içinde bulunan sürücü Karabulut ile birlikte yaralanan toplam 30 kişiden 17'si Ergani ve Diyarbakır'da, 13'ü ise Maden ve Elazığ'daki hastanelere kaldırılarak, tedaviye alındı. Yaralılardan 5'inin durumunun ağır olduğu belirtildi. Jandarma, kazayla ilgili başlattığı soruşturma başlattı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler