Basın Konseyi'nden, Oğuz Güven hakkında verilen hapis cezasıyla ilgili açıklama

Basın Konseyi, cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven hakkında mahkemenin karar verdiği 3 yıl 1 ay hapis cezasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada 3 yıllık hapis cezasının 'orantısız' olduğu ifade edilirken, gazetecilerin yargılanmaları, tutuklanmaları Türkiye'ye itibar kazandırmadığı gibi, tersine itibar kaybettirir." ifadesi yer aldı.

Yayınlanma: 21.11.2017 - 13:27
Abone Ol google-news




Basın Konseyi'nin yaptığı açıklama şöyle:

"Tek kelimeye 3 yıl hapis, dünyanın hiçbir demokratik ikliminde kabul edilemez. Cumhuriyet gazetesi internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven'e sadece 55 saniye yayında kalan bir tweet nedeniyle 3 yıl 1 ay 2 gün hapis cezası verildiğini üzüntüyle öğrendik.Trafik kazasında vefat eden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper olayında 'yazanları da rahatsız ettiği' için sadece 55 saniye içinde yayından kaldırılan bir tweet hatası için verilen 3 yıllık hapis cezasının, 'orantısız' olduğuna inanıyoruz. 

Bir yayın yönetmeninin, böyle bir davada bu kadar ağır bir cezaya çarptırılması adalet duygusunu zedeler ve 'intikam alma' görüntüsü yayar. Bu nedenlerle gazetecilerin yargılanmaları, tutuklanmaları Türkiye'ye itibar kazandırmadığı gibi, tersine itibar kaybettirir.Tüm gazeteci yargılamaları, 'medyanın 4. Kuvvet olduğu' dikkate alınarak değerlendirilmeli, gazeteciliğin 'Demokrasinin olmazsa olmazı' olduğu unutulmamalı, tutuksuz yargılama yapılmalıdır.”

Gazeteci Oğuz Güven'e verilen hapis cezasına tepkiler çığ gibi büyüyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon