CHP'li Tanrıkulu LGBTİ Yasaklarını Meclis'e taşıdı: Ayrımcılık değil midir?

LGBTİ örgütlerinin sinerma, sinevizyon, tiyatro, panel, söyleşi, sergi gibi etkinliklerini yasaklayan Ankara Valiliği olayını Meclise taşıyan CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Yayınlanma: 21.11.2017 - 16:49
Abone Ol google-news

LGBTİ örgütlerinin sinerma, sinevizyon, tiyatro, panel, söyleşi, sergi gibi etkinliklerini yasaklayan Ankara Valiliği olayını Meclise taşıyan CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle 6 soruluk bir önerge verdi.

İşte CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun Binali Yıldırım'In cevaplamasını istediği sorular;

 1.Ankara Valiliği’nin yasaklama kararı LGBTİ bireylere yani toplumun bir kesimine karşı açıkça bir “ayrımcılık” değil midir?

 2.Yasaklama kararına ilişkin açıklamanın dışında Ankara Valiliği’nin elinde herhangi bir somut bulgu, bilgi ve belge var mıdır?

 3.Son bir yıl içinde Türkiye'de illere göre farklı cinsel yönelimi olan bireylere yönelik toplam kaç saldırı gerçekleşmiştir? Bu olaylarda ölen ve yaralananların adları, olay yerleri ve tarihleri nedir?

 4.Bu tür saldırılar sonucunda açılan soruşturma ve davaların halihazırdaki durumu nedir?

 5.Gerek Ankara Valiliği, gerek İçişleri Bakanlığı ve devletin diğer kurumları insanların ayrımcılığa maruz kalmaması, cinsel yönelimleri, görünüşleri, inançları, etnik kökenleri, dinsel tercihleri gibi gerekçelerle saldırıya uğramaması ve saldırılardan korunması için ne gibi önlemler almaktadır?

 6.2002-2017 yılları arasında yıllar bazında 20 Kasım tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam kaç LGBTİ birey yaşanan saldırı ve şiddet olayları akabinde yaşamını yitirmiştir?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler