Çocuğa polis dayağı... Bilirkişi çocuğu ve ailesini suçladı

Mersin’de 8 yaşındaki D.Ö ’nün Siteler Polis Merkezi önünde bir polis memuru tarafından dövülmesiyle ilgili davada görevlendirilen bilirkişi, terör örgütünün çocukları kullandığını mağdur çocuğun ve ailesinin birileri tarafından yönlendirilmiş olabileceğini iddia etti.

Yayınlanma: 21.11.2017 - 22:48
Abone Ol google-news

Mersin’de 2013 yılında 8 yaşındaki D.Ö ’nün Siteler Polis Merkezi önünde bir polis memuru tarafından dövülmesiyle ilgili davada görevlendirilen bilirkişi, terör örgütünün çocukları kullandığını mağdur çocuğun ve ailesinin birileri tarafından yönlendirilmiş olabileceğini iddia etti. Çocuğu dövdüğü iddia edilen polis, yargılama sürecinde görevine iade edilirken, karar aşamasına gelen davanın dünkü duruşması da mahkeme heyetinin değişmesi nedeniyle ertelendi.

Avukat Ali Bozan, “Savcılık olayı gören birçok çocuğun ifadesini almıştı. Sanığı fotoğraftan da teşhis ettiler. Savcılığa karakol kamerasının çalışmadığı, MOBESE kamerasının polis karakolunun bahçesini ve önünü göstermediği söylendi. Çocuklar mahkeme sürecinde ifade değiştirdi. Sanığın tutuksuz yargılanmasının çocuk ifadelerinin değişmesinde etkili olduğunu düşünüyoruz” dedi. Bilirkişinin çocuğun ve ailesinin yönlendirilmiş olabileceği yönündeki raporuna tepki gösteren Bozan, “Bu tespitin bir sosyal hizmet uzmanı tarafından yapılmış olması ayrıca acı bir durumdur. Çocuğun darp edildiğine dair ve yaşadığı darp sonrasında ruh sağlığının bozulduğuna dair adli tıp raporları, doktor raporları görmezden gelinmiştir” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler