Komşular fark etti... Bilgisayar oyunu 7 yaşındaki çocuğun ölümüne neden oluyordu

İstanbul'da 7 yaşındaki Eray Ç., Minecraft adlı oyunda gördüğü salıncağı balkonda kemerle kurmak istedi. Ayağı kayan Eray'ın boynuna kemer dolanınca ölümden döndü.

Yayınlanma: 22.11.2017 - 09:21
Abone Ol google-news

İstanbul’da bilgisayar oyununda gördüğü salıncağı kemerle balkonda kurmak isteyen çocuk ölümden döndü. Komşuların, ölmek üzereyken fark ettiği çocuk hastaneye kaldırıldı.

Sabah'ın haberine göre olay İstanbul Maltepe'de geçen cumartesi saat 17.00 sıralarında yaşandı. Eray Ç. birçok çocuk gibi dünyanın en çok oynanan oyunlarından Minecraft oynuyordu. O sırada anne ve babası evde değildi.

Kendisiyle ilgilenen babaannesi de eve gelen misafirleri uğurlamak için kapı önündeydi. İddiaya göre o sırada evin balkonunda oynayan Eray Ç., Minecraft'ta gördüğü salıncağı kemerle deneyerek oynamak istedi. Kemeri balkona astı ve oynamaya başladı.

KOMŞULARI FARK ETTİ

Dengesini kaybeden Eray'ın boynuna, balkona astığı kemer dolandı ve küçük çocuk kemere asılı kaldı. Camdan bakan komşuları hemen babaannesine seslendi. Eray, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Minik Eray, Acil Servis'te doktorların cansiperane müdahaleleri sonucu yeniden yaşama tutundu. Eray Ç.'nin babası Gazi Ç. "Elindeki kemeri oyuncak olarak kullanıp oynamak istemiş. Balkonun zemini de mermerdi. Dengesini de kaybedince böyle bir şey olmuş" diye konuştu.

Minecraft, son derece basit grafiklerden oluşuyor ve oynayan kişi kendine bloklarla bir dünya yaratıyor. Oyun, 13 yaş üzeri olarak tasarlanmış ancak küçük yaşta çocuklar âdeta bağımlısı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler