Oğuz Güven'e ceza Meclis'te... Gazeteciliği düşman görmek

Cumhuriyet.com.tr Yayın Yönetmeni Oğuz Güven’e 3 yıl 1 ay hapis cezası verilmesi, Meclis’e taşındı. CHP’li Mehmet Tüm, hükümete “Güven’e verilen hapis cezası gazetecileri düşman gören zihniyetinizin bir sonucu mudur” diye sordu.

Yayınlanma: 22.11.2017 - 22:58
Abone Ol google-news

Cumhuriyet.com.tr’nin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven’e 52 saniye içinde silinen tweet nedeniyle 3 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılması Meclis gündemine taşındı. CHP Milletvekili Mehmet Tüm, Meclis Genel Kurulu’nda hükümete sorular yöneltti. Tüm, “Güven’e verilen hapis cezası gazetecileri düşman görmek zihniyetizin bir sonucu mudur; Twitter’da 52 saniye kalmış bir twite 3 yıl hapis cezası verilen dünyada başka bir ülke var mıdır; bu ceza veriliyorsa, ekranlarda 2002’den 2014’e kadar yıllarca FETÖ övgüleri yapanlara kaç yıl ceza verilmelidir” sorularını yöneltti. Tüm, “Her darbe döneminde hedef olan Cumhuriyet’in 20 Temmuz sonrası da yargılanması bir tesadüf müdür, tutuklu gazeteci sayısında Avrupa 1.’si olan ülkemizin uluslararası kamuoyunda itibarı nasıl düzeltilecektir” ifadelerini kullandı.

ÇGD: Ödül verilsin

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nden yapılan açıklamada ise Güven’e verilen ceza için “Artık birilerinin, açıkça ‘basın özgürlüğü düşmanı ödülü’nü hak ettiğini gösteriyor. Basın özgürlüğüne yönelik her türlü baskıyı, başta siyasiler olmak üzere açıklama ve ya da kararlarıyla meşrulaştırmaya çalışanlar, her gün adeta birbirleriyle yarışıp bu ödüle aday olduklarını gösteriyorlar. Oğuz Güven’in hapis cezasına mahkûm edildiği dava da bu ödülün son adaylarını ortaya çıkarmıştır. Saniyelik tweeti 3 yıl hapisle cezalandıranlara, ‘ömür boyu basın özgürlüğü düşmanı ödülü’ verilmelidir” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler