Kar yağışı etkisini sürdürüyor...Yollar buz pistine döndü, çocuklar karın keyfini çıkardı

Bayburt’ta kar yağışı dolayısıyla buzlanan yollar trafik kazalarını beraberinde getirdi.

Yayınlanma: 23.11.2017 - 14:49
Abone Ol google-news

<video:872141>


Dün akşam saatlerinde başlayan ve kent genelinde etkili olan kar yağışı bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Kent merkezinde sabah saatlerinde araçlarıyla yola çıkan vatandaşlar buzlanma nedeniyle zor anlar yaşadı. Zaman zaman kazaların meydana geldiği şehir merkezinde Bayburt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler buzlanan sürücülerin yoğun olarak kullandığı caddelerde tuzlama çalışması gerçekleştirdi. 

Vatandaşlar ise şehir merkezinin tamamında tuzlama çalışması yapılması gerektiğini ifade etti. 
Meteorolojiden alınan bilgiye göre kar yağışı gün içerisinde etkisini sürdürecek.  

Bitlis’in Tatvan ilçesinde etkili olan kar yağışı kenti tamamen beyaza bürüdü. 
Son bir kaç gündür sağanak yağışların etkili olduğu Tatvan ilçesinde, dün başlayan kar yağışı bugün de devam ediyor. Yağışlara bağlı olarak havaların da soğumaya başladığı ilçede; evler, arabalar ve ağaçlar beyaz örtüyle kaplandı. İlçede sabahın erken saatlerinde uyanan vatandaşlar ise, ev ve iş yerlerinin önlerinin yanı sıra arabalarının üzerlerini temizlemeye çalıştı. Kara hazırlıksız çıkan bazı araç sürücüleri de, yolda ilerlemekte zorlandığı gözlemlendi. 

Hava sıcaklığının eksi derecelere kadar düşmesi sebebiyle çatıların saçaklarında buz sarkıtları oluşmaya başladı. İrili ufaklı su göletlerinin yüzeyleri donarken, tamamen karla bütünleşen ilçede kartpostallık manzaralar da ortaya çıktı. 

Meteorolojiden alınan bilgilere göre; kar yağının önümüzdeki günlerde de aralıklarla devam edeceği, hava sıcaklığındaki düşüsün ise devam edeceği belirtildi.  

Kar yağışının etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde çok sayıda köy ve mahalle yolu ulaşıma kapanırken, karın tadını çocuklar çıkardı. 

Doğu Anadolu kar yağışına teslim oldu. Bölgede kar ve tipi dolayısıyla bine yakın köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Erzurum, Bingöl, Kars, Ağrı, Ardahan ve Erzincan’da, karayolları, il özel idaresi ve belediye ekipleri yoğun çalışmalar ile kapanan yolları yeniden ulaşıma açmaya çalışırken kar yağışı da aralıklı olarak devam ediyor. 

Kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı Erzurum kent merkezinde Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin karla mücadele ekipleri çalışmalarına başladı. Bazı iş yeri sahipleri de sabahın erken saatlerinde dükkanlarının önünü temizledi. Çocuklar da sabahın erken saatlerinde karlı kaplı cadde ve sokaklarda yürüyerek okullarına gitmeye çalıştı. İş yerlerine özel araçları ile gidenler ise ilk olarak otomobillerinin üzerinde biriken karı temizledi. 

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgeyi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havanın yol açabileceği buzlanma ve don, ulaşımda aksama, görüş uzaklığında azalma, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve olunması gerektiğini açıkladı. 

Öte yandan karın tadını çocuklar çıkardı. Kızak kayıp kartopu oynayan çocuklar soğuk havaya aldırış etmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler