Marmara Üniversitesi, Ahmet Davutoğlu'nun konferansını iptal etti

Marmara Üniversitesi, eski başbakan ve AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun vermeyi planladığı konferansı iptal etti.

Yayınlanma: 23.11.2017 - 15:43
Abone Ol google-news

Marmara Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Öğrenci Topluluğu, Davutoğlu'nun 'Duruş' adlı yeni kitabıyla ilgili olarak 'Bilgiden Bilince Ahlaktan Davranışa' başlıklı bir konferans düzenleyeceğini duyurdu.

"Bilim, İrfan ve Erdemin koşulsuz her alanda ruhlara nakşetmesi ümidiyle..."

27 Kasım tarihinde yapılacağı açıklanan bu konferans bugün iptal edildi. Öğrenci topluluğu Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Fakültemizde 27 Kasım 2017 de icra edeceğimiz Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu Hoca ile DURUŞ KONUŞMALARI "Bilgiden Bilince Ahlaktan Davranışa" adlı konferans elimizde olmayan sebeplerden dolayı iptal edilmiştir. Bilim, İrfan ve Erdemin koşulsuz her alanda ruhlara nakşetmesi ümidiyle..." denildi. 

'GÜVENLİK GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİLER'

Hürriyet'in aktardığına göre, Davutoğlu'na yakın bir kaynak iptal kararını doğrularken şu ifadeleri kullandı:

"Normalde bu konferansa izin verilmişti. Bunun üzerine hocaya yakın kişiler de üniversite yetkilileriyle temasa geçtiler. Ancak bu noktada güvenlik gerekçe gösterilerek konferans iptal edildi. Son tahlilde bu üniversite yönetiminin inisiyatifiyle oldu. Hoca gençlere hitap eden 'Duruş' kitabıyla ilgili bir konuşma yapacaktı. Öğrenci topluluğu uzun süredir davet ediyordu, hoca da kitap çıkınca kabul etti. Hoca daha önce, 28 Şubat zamanında bu üniversitede öğretim üyeliği yapmış biri, şimdi bu üniversitede konuşamıyor."

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler