'Hormonlu Domates Ödülü'ne Erdoğan layık görüldü

22. Onur Haftası kapsamında İstanbul'da düzenlenen "10. Hormonlu Domates Ödül Töreni" kırmızı halı geçidi ile başladı. Sonuçları halk oylamasıyla belirlenen "Hormonlu Domates Ödülü"ne siyaset kategorisinde Başbakan Erdoğan layık görüldü.

Yayınlanma: 26.06.2014 - 11:52
Abone Ol google-news

Her yıl halk oylamasıyla seçilen ve bugüne kadar Başbakan Erdoğan'dan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e, Oyuncu Necati Şaşmaz'dan Sabah Gazetesi Yazarı Engin Ardıç'a kadar pek çok tanınmış isme verilen Hormonlu Domates'ler dün akşam sahiplerini buldu. 22. LGBTİ İstanbul Onur Haftası kapsamında, Şişli Kent Kültür Merkezi'nde düzenlenen 10. Hormonlu Domates Ödül Töreni Kırmızı Halı Geçidi ile başladı.

ÖDÜL ALANLAR "ALKIŞLAR YERİNE YUHLARLA" KUTLANDI

İstanbul LGBTİ Onur Haftası kapsamında düzenlenen ve internet üzerinden yapılan halk oylamasıyla sonuçları belirlenen Hormonlu Domates Ödülü'ne siyaset kategorisinde Başbakan Erdoğan, medya kategorisinde Yeni Akit, eğitim kategorisinde Yeditepe Üniversitesi, spor kategorisinde Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Mateja Kezman, yaşam alanları kategorisinde de Kızılay Alışveriş Merkezi layık görüldü. Bu yılki adaylar arasında İçişleri Bakanlığı, Van Valiliği, Bafra Cezaevi gibi kurumların yanı sıra Shakira ve Rihanna'nın lezbiyen performanslarının olduğu video klibi yayımlayan kanallara eşcinselliği teşvik etmek gerekçesiyle para cezası veren RTÜK de vardı. RTÜK, Telekom ve Kanal D'nin yarıştığı sansür kategorisinin birincisi LGBTİ örgütlerin sitelerine erişimi yasaklayan TBMM oldu. Eğlence kategorisinde yarışan Osman Sınav ve Vine fenomenleri liderliği Okan Bayülgen'e kaptırdı. Eşcinselliğin propagandasını bir yasayla yasaklayan Rusya beynelmilel, eşcinsel polis memurlarına ağır disiplin cezaları uygulayan İç İşleri Bakanlığı da kurum kategorilerinin birincileri oldu. Ödül alanlar alkışlar yerine yuhlarla kutlandılar.

ONUR YÜRÜYÜŞÜ PAZAR GÜNÜ

LGBTİ'lerin hak mücadelesinin ve taleplerinin gündeme taşındığı 22. LGBTİ Onur Haftası, İstanbul'da gerçekleştirilen en kitlesel yürüyüşlerden biri olan LGBTİ Onur Yürüyüşü ile son bulacak. Taksim'de,"Faili Devlet" başlığı altında gerçekleştirilen Trans Onur Yürüyüşü'nün ardından lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks harekete destek veren herkes, "Tüm renklerimiz ve coşkumuzla buradayız, alışın, gitmiyoruz!" demek için 29 Haziran Pazar günü İstiklal Caddesi'nde toplanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler