Akkuyu davası başladı: ÇED ve bilirkişi bilimsel değil

Akkuyu Nükleer Santralı’nın ÇED olumlu raporunun iptali istemiyle açılan davanın duruşması Danıştay 14. Dairesi’nde görüldü. Avukat Sevim Küçük, "ÇED raporunda eksiklikleri kabul ediyor ama sakatlamaz diyor Böyle bir ifade hukuki ve bilimsel değil. Mahkemeden, uzmanlardan oluşan yeni bir bilirkişi heyeti atanmasını talep ettik” diye konuştu.

Yayınlanma: 23.11.2017 - 23:19
Abone Ol google-news

Akkuyu Nükleer Santralı’nın ÇED olumlu raporunun iptali istemiyle açılan davanın duruşması Danıştay 14. Dairesi’nde görüldü. Türkiye Barolar Birliği, Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği ve Türk Tabipleri Birliği’nin yanı sıra 17 kurum ve kişinin davacı olarak yer aldığı duruşmaya çevre derneklerinin ve yöre köylülerinin avukatı olarak katılan Semra Kabasakal, savcının davanın reddini istediğini belirtti. Kabasakal “Biz de hâkimlere şunu söyledik: Siz bu davayı kabul etseniz de etmeseniz de biz santralı yaptırmayacağız.”

Avukat Sevim Küçük de, “Raporun sonuç bölümünde ‘eksiklikler olsa da bu ÇED raporunun bütününü sakatlamaz’ diyor bilirkişi. Yani ÇED raporunda eksiklikleri kabul ediyor ama sakatlamaz diyor. Böyle bir ifade hukuki ve bilimsel değil. Mahkemeden, uzmanlardan oluşan yeni bir bilirkişi heyeti atanmasını talep ettik” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler