Ankara Tabip Odası: Nuriye ve Semih için tedavisi olanaksız doku bozukluğu veya ölüm riski var

Açlık grevindeki eğitimciler Gülmen ve Özakça’yı muayene eden Ankara Tabip Odası’nın hekimleri, “Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumlarında her an ölüm meydana gelmesi riski mevcut” dedi

Yayınlanma: 24.11.2017 - 09:36
Abone Ol google-news



OHAL KHK’si ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça işlerine geri dönme talebiyle 260 gündür açlık grevinde. Gülmen’i en son 5 Ekim’de muayene eden Ankara Tabip Odası hekimleri; Gülmen, Semih Özakça ve Esra Özakça’nın sağlık durumları ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Dr. Onur Naci Karahan ve Dr. Nihat Bulut’un da katıldığı toplantıda basın açıklamasını Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut yaptı.

Hastane enfeksiyonu riski

Bulut, hastane mahkûm koğuşunda açlık grevine devam eden Gülmen ile ilgili şunları söyledi: “Tuvalet ihtiyacını gidermede, banyo yapmada, uyku düzeninde sorunlar yaşıyor. Temiz kıyafet edinme ve sağlık yardımı almada olumsuz kısıtlamalar içerisinde. Mahkûm koğuşunda bulunması nedeniyle enfeksiyon riskiyle karşı karşıya. Açlık grevindeki bir kişinin aldığı su, şeker, bitki çayı, B1 Vitamini, tuz miktarına ve bunların hazırlanmasına başka bir kişinin yardım etmesi gerekmektedir. Bu koşullar içerisinde bu mümkün olmamaktadır.”

Sinir sistemleri zayıfladı

20 Ekim’de tahliye edilen Semih Özakça’nın, eşi Esra Özakça ile birlikte açlık grevini sürdürdüğünü belirten Bulut, “Ankara Tabip Odası İnsan Hakları Komisyonu hekimlerince günlük olarak sağlık takipleri yapılmakta olan Semih’in koşulları, Gülmen’e kıyasla daha iyi. Aile bireyleri tarafından destek alabiliyor ve daha hijyenik bir ortamda bu eylemlerini sürdürüyor. Sadece tuz, şeker, su ve B1 vitamini alan grevcilerin sağlığı her gün kötüleşiyor” diye konuştu. Esra Özakça’nın açlık grevinin başında 56 kilo iken bugün 48 kiloya kadar gerilediğine dikkat çeken Bulut, “Gülmen ve Özakça’nın da ciddi kilo kaybı, kas–iskelet sistemlerinde ve sinir sistemi reflekslerinde zayıflama var” dedi.

Bulut, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumlarında her an çok dramatik bir değişiklikle tedavisi olanaksız doku bozukluğu veya ölüm meydana gelmesi riski mevcut.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler