Tahir Elçi'nin öldürülmesinin üzerinden 102 hafta geçti... "Bu sessizlik neden?"

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015’te Sur’da çatışmalarda zarar gören Tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptıktan sonra öldürülmesinin üzerinden 102 hafta geçti.

Yayınlanma: 24.11.2017 - 20:03
Abone Ol google-news

Diyarbakır Barosu, her hafta olduğu gibi bu hafta da Elçi’nin faillerinin bulunması için adliye önünde basın açıklaması yaptı.Avukatlar adına basın açıklamasını okuyan Baro Başkan Yardımcısı Avukat Sertaç Buluttekin, “Her etkinliğimizde Tahir Elçi cinayetini, hem hukuken hem ahlaken hem de siyaseten açıklığa kavuşturmakla sorumlu olanlara, yükümlülüklerini yerine getirmeleri için çağrılarda bulunduk. Dönemin Başbakanından Adalet Bakanına, İçişleri Bakanından soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına kadar tüm yetkililere seslendik. Bu çağrılarımız karşısında bırakın iyi bir dilek veya temenniyi, her defasında derin bir sessizlik ile karşılaştık. Bu sessizlik neden? Sizleri sessiz kılan bildiğiniz gerçekler mi? Tahir Elçi cinayetine ilişkin gerçeklerin ortaya çıkmasından korktuğunuz için mi susuyorsunuz? Yoksa bu suskunluğunuzun sebebi, Tahir Elçi’yi öldüren mermi, tanıdığınız iyi bir çocuğun silahından çıkan mermi olduğu için mi? Susan tüm yetkilileri, üzerlerinde oluşmaya başlayan şüphelerden arınmaları için açıklama yapmaya davet ediyoruz” dedi.

"Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı bu hukuk skandalını açıklasın"

Diyarbakır’da bir savcının hazırladığı bir iddianamede Tahir Elçi için  "terör örgütü mensubu" ifadesini kullandığını anımsatan Buluttekin, “İki hafta önce bu savcı skandalını kamuoyu ile paylaşmamıza rağmen, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan konuya ilişkin hiçbir açıklama gelmedi. Yine bir suskunluk hali ile karşı karşıya kaldık. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığını, bu hukuk skandalı için derhal açıklama yapmaya davet ediyoruz. Diğer taraftan ilgili Savcı hakkında Diyarbakır Barosu olarak, ilgili yerlere gerekli müracaatları yapmaktayız. Bahsi geçen kişi derhal savcılık görevinden el çektirilmelidir" diye konuştu. 

Feyzioğlu'na tepki 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na da tepki gösteren Buluttekin, "Bir davetimiz de yine suskunluk modasına uyan, Avukatların ve Baroların çatı örgütü niteliğindeki Türkiye Barolar Birliğine ve Birlik Başkanı Metin Feyzioğlu’na olacak;  Sayın Metin Feyzioğlu, TBB Başkanı sıfatıyla üstünüze vazife olduğunu da hatırlatarak, Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için ve OHAL döneminde gözaltı, tutuklama vb. haksız uygulamalarla avukatlara yönelen baskılar için sizi gerekli hassasiyeti göstermeye ve gerekli tepkiyi ortaya koymaya davet ediyoruz” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler