Alevi evlerinin kapısına çarpı konulmuştu... Fotoğrafı tartışma konusu olan Yüksek Kalı'dan açıklama

Malatya’daki Cemal Gürsel Mahallesi’nde Alevi vatandaşların oturduğu 13 evin kapısına 22 Kasım’da kırmızı boya ile çarpı işareti konulmasının ardından, fotoğrafı ile dikkat çeken Yüksek Kalı o an ile ilgili, "Korkudan böyle yapıyor yazılmış ama ben o an üşümüştüm. Fotoğraf o yüzden öyle çıkmış onun için biraz tedirgin olduk" şeklinde açıklama yaparak "Burayı herkes biliyor ki Alevi mahallesi, belirli yerler işaretlenmiş. Neden işaret konulsun? İnsan korkuyor. Faili bulunsa rahatlayacağız" dedi.

Yayınlanma: 26.11.2017 - 10:18
Abone Ol google-news

<video:871488>

Olay sonrası sosyal medyada paylaşılan fotoğrafla gündeme gelen Yüksek Kalı (58), “Fotoğrafın altına ‘Korkudan böyle yapıyor’ yazılmış ama ben o an üşümüştüm. Fotoğraf o yüzden öyle çıkmış” dedi. Gazete Habertürk'ten Ferdi Durdu'nun haberine göre annesiyle birlikte 40 yıldır aynı mahallede yaşadığını anlatan Kalı, çirkin bir olayla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

‘KORKTUK AMA POLİSİN GELMESİYLE TOPARLANDIK’

Yüksek Kalı, şunları söyledi: “Aynı mahallede oturduğum yeğenim, sabah 08.30’da kapıyı çaldı. ‘Teyze kapılar işaretlenmiş’ dedi. Üzerime bir şey almadan çıktım, üst mahalleden alt mahalleye gittim. 13 evin kapısının işaretlenmiş olduğunu gördüm. Sonra polisi çağırdık. Milletvekilleri, belediye başkanları geldi. ‘Korkmayın’ dediler. Biz daha önce bu olayları 12 Eylül’de yaşadık. Korkuyoruz. Dükkânlar, işyerleri yakıldı. Onun için biraz tedirgin olduk. Burayı herkes biliyor ki Alevi mahallesi, belirli yerler işaretlenmiş. Neden işaret konulsun? İnsan korkuyor. Faili bulunsa rahatlayacağız. Yabancı birisi geldiği zaman şüpheleniyoruz, siz geldiğinizde de şüphelendik. Çok şükür toparlandık. Polis gece gündüz 3 gündür geziyor. Biz her dışarı çıktığımızda polis arabasını görüyoruz.”

POLİSİN ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Malatya polisi her iki olayın faillerini belirlemek için çalışmalarını sürdürürken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba olayın takipçisi olduklarını söyledi. Ağbaba, Malatyalıların kışkırtmalara gelmediğini vurgulayarak saldırganların amaçlarına ulaşamayacağını belirtti. Ağbaba, Malatya Valisi Ali Kaban ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile görüşeceğini de ifade etti.

Malatya'da Alevilerin evlerinin işaretlenmesine tepki: Korkuyu Kerbela’da bıraktık

Malatya polisinden Alevilerin evlerinin kırmızı boyayla işaretlenmesiyle ilgili açıklama

Faşizm yine sokakta... Malatya'da Alevilerin evlerine kırmızı boyayla çarpı işareti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler