Gözaltına alınan Fikret Başkaya serbest bırakıldı

Akademisyen ve yazar Fikret Başkaya gözaltına alındı. Başkaya'nın sabah saatlerinde Ankara Batıkent'teki evine gelen polisler, yazarın 1991 yılında kaleme aldığı 'Paradigmanın İflası' adlı kitabıyla, bilgisayar ve telefonlarına da el koydu. Bir yazısı nedeniyle hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla soruşturma başlatılan Başkaya, Emniyet'teki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 27.11.2017 - 08:26
Abone Ol google-news

Fikret Başkaya, bu sabah erken saatlerinde evinden gözaltına alınarak, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Fikret Başkaya’nın Batıkent’teki evinde de arama yaptı. Başkaya’nın 1991 yılında yazdığı ‘Paradigmanın İflası’ ve iki kitabıyla birlikte laptopuna, masa üstü bilgisayarına ve cep telefonuna polis tarafından el konuldu.

 ‘Asıl terör, devlet terörüdür’ başlıklı yazısı nedeniyle hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı öğrenilen Başkaya, Emniyet’teki ifadesinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek serbest bırakıldı.

CHP milletvekili Barış Yarkadaş da Başkaya'nın gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Başkaya'dan açıklama: Komik gerekçelerle hukuk hiçe sayılıyor

Sabah saatlerinde gözaltına alınıp serbest bırakılan yazar Fikret Başkaya BirGün’e konuştu.

Bir yazısı gerekçe gösterilerek terör örgütü üyeliği suçlamasıyla gözaltına alınan Başkaya şunları söyledi:

Son zamanlarda yaşanan hukuksuzluklar hukukun zaten işlemediği bir ülkeyi giderek içinden çıkılmaz bir hale getiriyor. Komik gerekçelerle hukuk hiçe sayılıyor. Bir yazım gerekçe gösterilerek terör örgütü üyeliği suçlamasıyla gözaltına alınmamın hukukla adaletle bir ilgisinin olmadığı kesin.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler