Milli Güvenlik Kurulu’ndan Afrin’e operasyon sinyali

2017’nin son Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı yapıldı. MGK bildirisinde “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde gözlem misyonunu başarıyla sürdürdüğü, bu görevin Batı Halep’le Afrin yakınlarında da yerine getirilmesiyle, huzur ve güven ortamının gerçek manada sağlanabileceği mütalaa edilmiştir” denildi.

Yayınlanma: 28.11.2017 - 19:25
Abone Ol google-news

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) 2017’nin son toplantısında ulusal ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdi. FETÖ, IŞİD ve PKK ile mücadele konusunda bilgi alan kurul, Suriye’de siyasi çözüm için Türkiye, Rusya ve İran’ın Soçi’de gerçekleştirdiği toplantıyı da masaya yatırdı.

MGK toplantısı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapıldı. Suriye ile ilgili Astana toplantısında alınan kararların barışın tesis edilmesi çalışmalarına olumlu katkı sağladığı tespiti yapılan MGK bildirisinde, şu değerlendirme yapıldı: “Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde gözlem misyonunu başarıyla sürdürdüğü; bu görevin Batı Halep’le Afrin yakınlarında da yerine getirilmesiyle, huzur ve güven ortamının gerçek manada sağlanabilceği mütalaa edilmiştir.” Kurul, Suriye’de faaliyet gösteren YPG’nin bölgedeki demografik yapıyı değiştirerek toprak edinme çabalarını uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı bir şekilde sürdürdüğünü vurguladı. Bildirgede, “Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlamak maksadıyla özellikle hudut bölgesinde gereken her türlü tedbiri almaya devam edeceği bir kez daha vurgulanmıştır” ifadesine yer verildi. Kurul, NATO tatbikatında Atatürk ve Erdoğan’ı hedef alan skandalla ilişkili olarak soruşturmanın sıralı amirleri kapsayacak şekilde genişletilmesinin beklendiğini dile getirdi.

Sınırda taciz ateşi

Bu arada Afrin’i elinde bulunduran terör örgütü YPG tarafından Kilis’teki sınır karakoluna taciz ateşi açıldı. Bir asker yaralanırken, TSK bölgeyi top atışına tuttu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler