'Sehven’ yetmez, özür gerek

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı mahkemeye gönderdiği müzekkerede lçi için ‘örgüt mensubu’ ifadesinin “sehven” kullanıldığını savundu.

Yayınlanma: 29.11.2017 - 23:32
Abone Ol google-news

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan bir iddianamede 28 Kasım 2015’te öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi için “terör örgütü mensubu” ifadesinin kullanıldığının ortaya çıkması kamuoyunda tepki çekerken Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı mahkemeye gönderdiği müzekkerede bu ifadenin “sehven” kullanıldığını savundu.

Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Elçi ailesinin avukatlarından Neşet Girasun ise savcılığın Elçi ailesi ve kamuoyundan özür dilemesini istedi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen bir iddianamede yer alan Tahir Elçi’nin cenazesine ait bir fotoğraf için “Terör örgütü mensubunun cenazesine ait olan bir fotoğraf” ifadesi kullanılmıştı. Başsavcılık, söz konusu mahkemeye bir düzeltme müzekkeresi yazdı. Yazıda, bu ifadenin “sehven” yazıldığı savunularak “Cumhuriyet Başsavcılığımızın 31/10/2017 tarih ve 2017/48259 soruşturma 2017/14066 esas sayılı iddianamesinin ikinci sayfasında yer alan ‘2 nolu ekran alıntısında’ şeklinde yer alan paragraf bölümü iddianamede maddi hata sonucu sehven yazılmış olup sanık hakkında yapılacak yargılamada söz konusu bölümün değerlendirmeye alınmaması, sanığın iddianamedeki diğer kısımlarda yer alan iddialar ve suç istinatları yönünden yargılanmasına devam olunması kamu adına talep olunur” denildi. Avukat Girasun, “Diyarbakır Barosu’nun yaptığı açıklamadan sonra savcılığın bu müzekkereyi yazması önemlidir. Tahir Elçi’nin terörist olarak nitelendirilmesi bizi derinden yaralamıştı. Ancak tepkiler üzerine savcılık geri adım atarak, resen harekete geçti ve iddianamedeki bu kısmın sehven yazıldığını, bu konudaki suçlamanın yargılama sırasında dikkate alınmaması gerektiğini belirtti. Bu adım olumludur. Ancak yeterli değildir. Savcılık kamuoyuna mal olan bu hatayı düzeltmek için mahkemeye yazdığı müzekkereye ilaveten bir de yazılı basın açıklaması yaparak, demokratik kamuoyundan ve ailesinden özür dilemelidir” dedi

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler